Kyborg Institute & Research - Solutions for a better World!

Piramide energetice – O profesiune de credinţă

D. Harald Alke biotechnicean

În 1990 după 14 ani de cercetare a reuşit institutul Kyborg să construiască piramida dublă.

Cercetările de teren au demonstrat că locurile sfinte ale strămoşilor nostri, renumitele biserici, şi templele, au modificat cîmpul magnetic de pe pămînt.

Prin construcţia a două piramide metalice care sînt îmbinate una în cealaltă sau creat antene speciale, care activează şi selectează curenţii energetice, cosmice şi pămînteşti.

Cu instalarea unei piramidei energetice creăm locuri sănătoase şi sfinte, lîngă care oamenii şi lumea inconjurătoare poate să trăiască mai bine.

“O piramidă energetică mare crează un cîmp magnetic, care este foarte asemănătoare cu cîmpul magnetic în catedrala de la ‘Chartre’ (magazinul stiinţific a prospectorilor cu varga).”

Prospectorii cu varga şi oameni sensitiv au simţit deja din toteauna, că există zone pe suprafaţa pămîntului care sînt mai bune pentru sănîtatea noastră decît altele. Locurile sfinte pot să ne activeze spiritual. Zone cu iradiere patologenică a pămîntului ne poate dăuni sînătăţii.

Piramidele energetice crează cîmpuri energetice concentrate cu o rază mare, care au posibilitatea să întărească şi să stabilizeze harmonia interioră a cosmosului. Cu deosebitul cîmp energetic Kyborg stăm la începutul unei noi technologii. Cu piramidele energetice ajungeţi la o calitate mai bună a vieţii prin deparazitarea locuinţelor şi a locului de muncă a dumneavoastră.

 • Deparasitări a zonelor geopatologice şi a arterelor de apă
  • Apărare faţa de electrosmog prin stabilizarea a sistemului de imunitate şi rezistenţa corpului dumneavoastră.
  • O recreare mai bună, un somn mai bun prin camere deparazitate şi un surplus de energie a vieţii – prana.
  • Căştigaţi un nou simţi al harmoniei interioară şi siguranţă.

 

Deosebitul cîmp de putere bioactivă a piramidelor de energie vă asigură productivitatea şi bucuria vieţii. Folosiţi potenţialul creativ al cîmpului energetic subtil pentru ridicarea capacităţii spirituale a dumneavoastră ca să vă realisaţi ţelurile, sau pentru harmonisarea climei în întreprinderea dumneavoastră prin reducerea conflictelor între angajaţii firmei dumneavoastră în cîmpul energetic. Cu piramidele energetice atragem curenţi energetici cosmici, care stabilesc mediul inconjurător şi ne apară. Deja avem rapoarte de 13 ani cu următoarele facte.

Modelul A: cu 18 cm înălţime: are influenţă puternică în chacra inimii. Primiţi o cu totul altă simţire de caldură, siguranţă şi apropiere. Cîmpul bioactiv a acestei piramidei energetice stabilizează puterea de autovindecare. Piramida are o rază de influenţă şi de deparazitare de 8 m.

Modelul B: cu 45 cm înălţime: formează un cîmp de influenţă şi de deparazitare puternică cu cel puţin 50 m diametru şi stabileşte codurile genetice. Este soluţia pentru combaterea tuturor influenţelor negative din mediul inconjurători. Întrebarea cît de sănîtoşi sîntem, depinde de puterea cîmpului magnetic a cromosomelor şi a miezului celular. O slăbire a sistemului imun începe întodeauna în slăbirea a unui cîmp magnetic a substanţei genetice moştenite! Cu fotografie kiralină sa dovedit, că acest model întăreşte circulaţia energiei din meridianele de acupunctură.

Acest cîmp de putere ne apără chiar şi de consecintele radioactivităţii. Acest fapt a fost dovedit prin măsurători a biorezonanţei făcute de mai mulţi cercetători ca de exemplu Dr. Melischko. Primele cercetări medicinale cu aparatură de testare VEGA a lui Dr. Schimel au demonstrat că procesul de înbătrănire a ţesuturilor corpului omenesc se reduc remarcabil.

Cu Plăcile biocondensatoare pentru modelele A & B remediile de sănătate naturale se pot încărca cu o oscilaţie dirijată mai puternică.

Modelul C: cu 180 cm înăltime; ne oferă un flux de prana, care aprovizioneaza toată împrejurime cu un surplus de energie a vieţii, astfel devine viaţa noastră mai valoroasă. Cîmpul de deparazitare ajunge pînă la 500 de m. Multe persoane care folosesc acestă piramidă raportează, de o stare trancedentă terapeutică, în care devin constienţi de povara veche sufletească şi trăiesc un proces de vindecare. Acest model are influenţă puternică asupra complexului solar, ca şi în centrele de energie 1 – 4 – 7. Cu o umplătură din cristale fine a tubului de poliacril se intensifică şi mai mult oscilaţia piramidei de energie. În special
modelul C ne apară în afară de asta de o ocupaţie negativă şi de energie negativă care vine de la alţi oameni (energia Voo doo). Cele 3 modele se complectează, ele au 3 frecvenze alese care sînt positive şi edifică viaţa noastră. Această energie e bioactivă. Se activează prin gîndurile noastre. În acest mod obţinem o influenţă considerabilă să ne configurăm creativ viitorul şi să aducem ordine în viaţa noastră.

Din punct de vedere technic piramidele energetice sînt aparate care produc schimbări în cîmpul magnetic. De acea începe să curgă energie liberă! Piramidele traditionale produc cîmpuri statice, dar nu se obţine o circulatie de energie! La piramidele energetice Kyborg poate să simtă fiecare profan acest curent energetic. E o senzaţie nemaipomenită, să simţi cum curge un izvor fără să seacă! Trebuie doar orientat cu o busolă ca o latură să arate spre N – S. Îmbogaţirea cu energie activează de exemplu apa de conductă si ea începe din nou să traiască! Randamentul şi calitatea energiei a piramidei sînt aşa de positive, încăt toate metodele de pînă acum pentru producerea energie bioactive sînt depăşite.

Nenumeroase centre esoterice, medici naturalişti si terapeuts psichologici folosesc aceste aparate noi pentru munca lor. Meditaţile devin mult mai amplificate, deranjamentele sufleteşti au acces la vindecare. “Pacienţi mei agresiv sînt mult mai liniştiţi decînd se pot aşeza lîngă piramida energetică în cabinetul meu, să se încarce cu energie positivă. Necesarul de psihofarmeca a scăzut remarcabil.”( Dr Kutzer psihiatru)

Lasaţivă inspiraţi! Azi stămi în faţa problemelor globale, care necesită neapărat soluţii şi care sînt doar de rezolvat, cînd se orientează oameni positiv cu puterea spirituală către ele. Destul de des avem sensaţia că sîntem expuşi situaţilor dominante fără să putem interveni, că nu putem influenţa neseriositatea generală a politicienilor şi a economiei. Cu puterea deaosebită a piramidei energetice, veţi trăi curînd, că ţelurile dumneavoastră se vor realiza mei devreme, că visurile dumneavoastre devin realitate. O piramidă energetică poate să ridice potenţialul spiritual. Numai cînd o să folosim constructiv puterile noastre spirituale, vom putea lăsa copiilor noştri o lume în care merită să se traiască! Piramidele de energie sînt o mărturie de credinţă pentru viaţă: să trăieşti cu adevărat înseamnă, să te bucuri de posibilităţile care ni le oferă viaţa pămîntească! Cine nu mai poate să se bucure, aceluia îi lipseşte libertatea în care răsuflă sufletul.

Numai cine are timpul pentru muză, o să fie şi inspirat. Aceasta este condiţia pentru fiecare nouă îndrăsneală, pentru dispoziţia unui nou fapt măreţi. Piramida energetică însufleţeşte conştiinţa pentru frumosul, pentru meditaţie. Ea poate să ne dea animaţia, pe care o necesităm cu toţi. Piramida de energie se oferă pentru amenajarea casei şi a grădinei noastre.Ea oferă încăperilor dumneavoastră o adiere de ceva deosebit, o strălucire care face curios şi invită la venirea în cunoştinţă. Fiecare centru esoteric, fiecare cabinet de medicină naturalistică care are încredere în metode naturale, ari putea să instaleze o piramidă energetică în încăperile de tratament, ca să uşureze şi să intensifică propria muncă cu această energie.

Putem să încărcăm şi să curăţim pietre preţioase şi leacurile. Putem să încărcăm apa în piramida energetică şi să ţinem mîinile în direcţia ei. Cînd folosesc mai mulţi oameni piramida energetică se amplifică cîmpul ei energetic!

D. Harald Alke, biotechnicean & inventator, autor a numeroaselor cărţi, a lucrat în baza cercetărilor şi 14 ani împreună cu maestrii asiatici yoghin pînă ce a reuşit să dezvolte această deosebită piramidă dublă.

“Filosoful grec Sokrates a spus, că este o însărcinare, să trezim omul spiritual. ‘Noi sîntemi moaşe care ajută naşterea oamenilor spirituali!” (Sokrates)

Eu cred că am reuşit, ca să realizes cu piramida energetica o contribuţie pentru această însărcinare, pentru înlaturarea deranjamentelor din viaţa noastră şi pentru invieria capacităţi noastre spirituale!”

Piramidele energetice – Kyborg – Horus originale sînt construite din bare de alamă masivă şi bucşi de alamă masivă, care sînt turnate după technologii speciale a turnătorii de clopote. Trebuie sa fie folosite placi şi tuburi din poliacril.

Modelele mari del la C în sus sînt construiţi din oţel antimagnetic. Fiecare om care est cît de cît sensitiv poate să se convingă cu varga şi pendula despre ce este vorba. Pur şi simplu să simţiţi, să priviţi, meditaţi şi cereţi prospecte colorate, să le cumpăraţi şi să învăţaţi să le folosiţi.

Sus spre ţărmuri noi!

Tot ce realzăm material, este de nedespărţit împletit cu propriile noastere închipuiri. Noi singuri, şi nu aproximativ chipurile legile naturi, determină pînă în urmă, ce fac sau nu aparatele. Aşa că cînd e destul “mind power” instalat, eventual chiar sub includerea puterilor divine, atunci funcţioneaza ceva paranormal. În cazul piramidelor energetice pot doar să presupun, că aici se poate folosi termenul de “energie subtilă” cum e cercetat printre altele de “International Society for the Study of subtile Energies and Energy Medicine” de Profesorul Dr. Ernst Jenkowsky (fisician).

Piramidele energetice a lui Horus sînt elemente de construcţie a unei trepte lungi, care duce spre lumină. Daca vreţi veniţi cu mine! Merită şi e legat cu mai multa bucurie în viaţă, ca orice, altceva ce facem. Ne trebuie o noua ireproşabilă orientare etică şi ne trebuie o gramadă de idei noi positive! Omenirea se află iarăşi într-o crisă de desvoltare (2003), şi ce ne trebuie într-o asemnea crisă este răbdare, putere, perseverenţă şi profesiune de conştiinţă pentru noua era, care va veni. Piramidele inventate de mine sînt o contribuţie valoroasă pentru necesitatea scimbărilor actuale. Sînt deja o piesă a technologiei din era nouă.

Informămi că în declaraţiile noastre sînt valori din experienţa facută a oamenilor sensitivi şi cercetări a prospectorilor cu varga. Această experienţă poate fi făcut cu un talent sensitiv, sau printr-un antrenament spiritual, cum se face în institutul Kyborg prin Energytraining, kundaliniyoga.

Aceste rapoarte cu informaţii făcute prin experienţe pot fi trimise prin poştă în străinătate. Rezultatele acestea nu mai au voie sa fie publicate in Germania.

Cea ce rezultă prin aplicarea consecventă a metodelor stiintifice, vedem la starea catastrofală a mediului nostru înconjurător şi sistemul nostru economic. Dacă nu reuşim să schimbăm metodele care desconsideră si distrug viaţa societaţii noastre orientate spre stiinţă cu un stil de viaţă creativ atunci viitorul nostru nu este prea strălucit. Aici nu este o luptă către ceva, şi pentru un angajament, pentru ceva nou!

Piramidele ale lui Horus au o structură asemănătoare cu cristale,după care se pot orienta oameni cu o gîndire positivă. Meditaţile către piramidele energetice ne pot anima spre procese noi mentale. Aceasta este sarcina voastră primară. Ne trebuie o orientare nouă, etic perfectă şi ne trebuie o mulţime de gînduri noi positive!

Cartea mea “Piramidele energetice – La începutul une noi dimensiuni spirituale !” oferă o privire în ansamblu despre inovaţia şi posibiltăţi de folosinţă a piramidelor energetice, ca şi 40 de rapoarte de la folositor cu multe poze, PBA5 14,50 €. Şi versiunea în limba franceză.

Multe persoane particulare şi centre esoterice posedă deja o piramidă. Piramidele energetice le ajută la munca lor. Oameni care meditează cu regularitate simt clar destre ce e vorba! Cu distribuirea piramidelor duble ale noastre putem contribui activ la configurarea nouă a pămîntului nostru şi găsirea soluţilor pentru sarcinile actuale.

Iese tot mai clar la iveală că majoritatea celor care folosesc piramidale energetice, sînt oameni spirituali receptiv, care îşi iau viaţa cu succes în propriile lor mîini. Cînd un om primeşte simţul că poate să – şi configureze viaţa întradevăr din propria iniţiativă, este un început a unei faze creative din viaţă, în care începi să prelucrezi trecutul nesatisfăcător, pentru a pune unităţi de masură, cu care se poate însfîrşit realiza propriile idealuri.

Modelul D: 270 cm înalţime, produce oscillaţi exstinse, care înstiinţează popoare şi ajută la echilibrarea a diferenţelor. De acea oameni sînt aşa de interesaţi, să intre odata în ea. Este parcă primeşti pentru scurt timp legătura cu conştientul de la lume, mult mai clar decît cum se întămplă în vis. Aşa puteţi să primiţi o simţire în conştientul treaz cum gîndesc şi simt rasele omeneşti. Asta slujeşte cîmpului spiritual din jurul pămîntului. Această piramidă leagă contacte internaţionale şi contribuie, ca oameni să se apropie mental. O să aflaţi o limpezire în conştiinţa mentală.

Modelul E: 360 cm înălţime, este cu totul deosebit. Deschide porţile spre stele, către fraţi din univers. Crează legături care ajung pănî în cosmos,afară
din cîmpul oscilatoriu a pămîntului afară. Cu cît modelele devin mai mari cu atît eficienţa
lor este mai fină şi mai subtilă cu atît e oscilaţia mai sus.

Modelul F: 450 cm depăşeşte deja graniţa din timp şi spaţiu care vă împiedică aici. Aşa cum ţi-am transmis acum 10 ani, voi pe pămînt trăiţi după o barieră din energie zero care vă isolează sectorul vostru de cosmos. Voi nu aflaţi mult din ce se întămplă în afară. Pînă acuma a fost pămîntul o eclavă pentru dezvoltare particulară a raselor voastre. Noi am vrut-o aşa. În viitor omenirea are nevoie de o deschidere în cosmos. Noi fiinţele cosmice, pe care voi le numiţi ingeri, fiinţe divine si zei am creat acest paravan energetic ca să vă apere de eoni, ca să vă apere de intervenţi străine. Nimeni din cosmos vă poate deranja în dealung. Noi lăsăm să treacă doar influenţe care vă sînt favorabile sau stimulatoare, nimic negativ, nimic ce deranjează.

Toată teama unei ameninţări din partea fiinţelor străine din cosmos e fără înţeles. Planeta voastră e apărată de paravanul a energiei zero.

Modelul G: 900 cm vă aduce pămîntul să oscileze. Frecvenţa pămîntului va fi supramodulat. Este răspunsul la desorientarea actualei epoci. Deranjamentele vechi nu mai sînt adecvate. Asta înseamnă să creăm viaţă nouă s-o modelăm din nou, s-o echipăm cu energie vitală. Fără această tecnologie nouă ari fi un risc mare, ca toate culturile omeneşti să se scufunde în decadenţă. Canalisaţi bine energia, cu capacitatea, pe care o obţineţi. Pregatiţi vă pentru ca lumea să se întoarcă spre ideile voastre.

Începutul spiritual a unei cercetări spirituale, care are conştiinţa universală divină, şi include realitatea renaşteri, se deosebeşte cu totul de ştiintele naturale materialistă şi ateiste, aceasta zice, că totul est măsurabil şi înainte de naştere nu a fost nimic şi după moarte nu va mai fi nimic. Abia această ţinută spirituală duce acolo, ca să te simţi responsabil pentru nimic, de exemplu pentru o greşeală de naştere şi că ai impresia că trebie să faci totul în viaţa asta, şi să trăieşti totul numai pentru că după acea “totul sa sfîrşit.”

Aceşti oameni nu se simt responsabil pentru cea ce fac şi gîndesc “după mine potopul” şi cu moartea sa sfîrşit totul. Se vor mira, cînd sînt odată dincolo şi trebuie să dea socoteală pentru cea ce au făcut. Şi nu e întîmplator, ca acum, în decenile după cel de-al 2 razboi mondial se nasc atîţia oameni handicapaţi. Asta nu depinde numai de întoxicarea mediului înconjurător. Martiri şi răufăcători primesc ocazia în diferite distribuiri de role, să – şi prelucreze vechile povari.

În cercetrarea a ştiintelor naturale are prioritate cerinţa ca fiecare rezultat să se poate reproduce după cum doreşti şi de cîte ori doreşti, acest lucru este nonsens. În natură totul este

întru-n flux continu, şi chiar est o caracteristică deosebită, naturală biologică şi chiar un proces spiritual, că nu au voie să se reproducă identic, altfel nu ari mai avea loc o evoluţie.

Mulţi cercetători ştiintifici cu orientare contemporană, de exemplu fizicieni a fizicii quantă sînt conştienţi de acest fapt. Aici trec linii de despărţire dintre lumea conservativă şi contemporanul spiritual.

Asemănîtor este cu efectul placebo, chipurile dovedeşte prostia pacienţilor. În realitate este dovada, că omul prin crederea în efectul vindecări, poate să mobiliseze puterile proprii de vindecare, ca să devină sănătos.

Însemnarea centrală a piramidelor energetice stă în dimensiunile spirituale ale dumneavoastră.

Modelle mari de la 270 cm – 900 cm înălţime se distribuie după o comandă anticipată.

La fiecare piramidă trebuie să fie o latură exterioră orientat cu busola spre N – S

Piramidale trebuiesc costruite din aliajele, materialele şi dimensuinile concepute de mine altfel oscillaţile au altă frecvenţă si pot apare efecte neplăcute secondare.

Dumnezeu, credinţa şi religia

Cînd citiţi rapoartele mele despre piramide energetice, atunci daţi si de rapoartele mele în legătură cu Horus, despre fenomenul „channeling”. E posibil, ca noi oameni să vorbim direkt cu divinităţiile? E foarte bine posibil, şi preoţii şi profeţii au făcut-o întodeauna din nou.

Aici e dorinţa a unor oameni de a fi în legătură directă cu dumnezeu, şi cînd această dorinţă e destul de puternică şi sufletul destul de curăţat, atunci divinităţiile vor răspunde!

Este legitim să vorbim de mai mulţi dumnezei? Aceasta este doar o întrebare de interpretaţie. Toţi oameni de pe pămînt au recunoscut, că există o divinitate a totputernicului, care stă deasupra a totului, şi cea care a creat tot universul cu toate formele de viaţă existente în acesta.

Întrebarea, cum se numeşte această divinitate a totputernică, depinde de cele mai diferite culturi. La creştin se numeşte „dumnezeu a tot puternicul” la evrei „Ain Soph” la hinduşi „Brahman”.

De acea toate religiile ştiu, că noi oamenii nu sîntem coroana creaţiei. Peste noi şi într-e noi şi divinitatea a tot puternică mai stau şi alte entităţi, care de creştini sînt numiţi îngeri şi arhanghel. Deoarece aceste entităţi deasemenea stau mult deasupra noastră şi ne privesc de la un turn de observaţie de mai sus, conduc şi influenţează astfel, codetermină soarta noastră, fără ca noi să reuşim să recunoaştem asta aşa de precis, cea ce fac cum o fac şi de ce o fac, este cu totul îndreptăţit cînd alte religii denumesc aceste îngeri şi arhangheli ca dumnezei, care stau sub dumnezeul a tot puterincul.

Mai simplu devine, cînd noi azi spunemi pur şi simplu că defapt există entităţi diferite, care în parte stau foarte mult deasupra noastră şi au influenţă asupra noastră a oamenilor pentru că sînt mult mai bine dezvoltaţi ca noi. Filosofii a diferitor popoare şi religii au menţionat din todeauna că există foarte mulţi oameni şi ca atare există şi diferite drumuri spre dumnezeu. Din acest motiv sau născut diferitele religii, cu alte nume, noţiuni şi divinităţi, însă cu ţelul comun, de a ne deschide nouă oamenilor un drum spre conştiinţa universală, spre dumnezeul a tot puterincul. În momentul, în care acceptă asta şi creştinii, va deveni această lume fundamental mai paşnică. Nici o altă religie nu a cucerit lumea cu atîta agresiune şi sete de dominanţă ca creştinismul.

Discipolii religiei creştine au acoperit în timpul de peste 2000 de ani multe regiuni a pămîntului cu războae, au subjugat popoare cu alte religii, au înrobit şi omorît millioane de oameni. Asta stă în contradicţie crasă cu poruncile creştine ca „Iubeşteţi aproapele ca pe tine însuţi”, „Să nu omori” etc. Cel mai nou exemplu este preşedintele a S. U. A. Busch, care e discipol convins a unei biserici creştine şi lasă din motive de profit oamenii din Irac sa fie înrobiţi şi torturaţi.

Aroganţa creştinilor, că sînt singurii, care se roagă la dumnezeul adevărat, este de nesuportat şi nu e meritat. Faptele cuceritorilor creştini corespund pînă în detalii cu, cea ce se ştie despre culturiile satane: Omorurile şi înrobirile a oamenilor din tendinţe de dominare şi profit.

De sîmburele positiv a învăţăturilor creştine sa abuzat deja de la început. Pentru ca să-şi asigure pretenţia la dominanţă, biblia a fost sistematic falsificată. Peste 1000 de ani ia fost interzis poporului să citească biblia. Ea exista doar în limba greacă, latină, şi hebreică. Toate celelalte popoare trebuiau să devină preoţi, ca să aibe voie şi dreptul s-o citească!

În 1947 sau găsit in Kumran şi Nag Hammadi suluri de scripte vechi din timpul anilor ca. 100 – 200 de ani d. Ch.. Pentru aceste suluri de scripte sa încins o luptă puternică. O parte din aceste suluri de scripte sînt pînă în ziua de azi inchise în catabombele vaticanului şi a evreilor din Jerusalem. Numai o parte mică a ajuns la public. Toşi savanţii care au lucrat la aceste traduceri a scriptelor au fost siliţi şi avertizaţi prin contracte la tăcere despre conţinutul a acestor scripte.

Aşadar creştinii ca şi evrei fac din acest lucru o taină absolută, ca să reuşească sa vîndă mai departe mincinoasa lor concepţie religiasă. După expirarea contractelor şi după ce au intrat în pensie unii din savaţi tot au publicat cîte ceva din conţinutul a acestor suluri de scripte.

Am amintit deja în scriptele mele, că din 1990 am contacte intensive cu entitatea de lumină Horus, care a fost numit de vechii egipteni ca „fiul lui dumnezeu” Dacă studiaţi scriptele mele veţi constata că veştile lui Horus slujesc unei religii paşnice positivă şi a unui mod de viaţă prietenoasă. Asta corespunde foarte bine părţilor positive a învăţăturilor creştine. Însă să într-o contradicţie crasă cu modul de viaţă creştină.

Într-o veste chaneling din data de 26.05. 92 am primit următoarea veste:

O veste schimbă lumea: Seara în faţă la 10 musafir a transmis Horus următoarea veste: Băgaţi de seamă data de 21.07.92. Se va întămpla ceva deosebit, ce va schimba lumea!” În 22.07.92 am primit următoarea veste: „Băgaţi de seamă data de 21.07.92. Se va întămpla ceva deosebit, ce va schimba lumea!” În 22.07.92 ora locală 15.54.. O ştire de presă, care va schimba toată lumea occidentală şi în mod special creştinismul! Pentru noi cel mai important este, că noi am primit înştiintarea a acestei ştiri cu 2 luni înainte şi că iar sa adeverit o astfel de comunicare. Asta ne arată, că veştile mediale au cu adevărat o valoare şie poate să schimbe lumea. Noi putem să învăţăm din aceste preziceri şi să ne aranjăm mai bine viitorul.

21.07.92 ora 19.10 telefax de la Springer curierul extern – acum 2 luni în data de 26.05 a transmis Horus, că astăzi se va întămpla ceva deosebit, ceva ce va schimba lumea. În următoarele găsiţi această veste de la Springer. Precis va mai dura mult pînă ce această veste va ajunge la o mare parte a creştinilor. Cei mai mulţi vor trăi mai departe în aceste minciuni. Nici nu e intenţionat, să se apropie de figura adevărată a lui Isus. Însă cine are ochi să vadă, acela să vadă! Şi cine are urechi să asculte, acela să ascultă! Şi nimeni să susţină într-o zi, el nu a ştiut de nimic – pentru că a fost unul aici, care v-a spus-o!

 • Info: Isus căsătorit Emisiune – Sad
 • Isus era căsătorit si avea trei copii
 • Teolog întoarce pe dos întregul crestinism cu sulurile de scripte de la Marea Moarta.
 • Curier – extern.
 • London 21 Julie 1992

 

>Isus era mai om decît cum e descris în testamentul nou. Era căsătorit, tată a trei copiii, divorţat şi în a doua căsătorie cu o grecoaică pe numele de Lydia. La aceste conclusii a ajuns “Baza credinţei creştine prin teologul Barbara Thiering a facultaţii de teologie a universităţii Sydney, după ce a examinat sulurile de scripte de la Marea Moartă.

>După interpretarea a acestor scripte nu a putut fi altfel decît să înceapă o ceartă intr-e teologi. Dr Thiering a scris o carte despre Isus Hristos cu noua privire care se bazează pe isvorul de studii a 20 de ani a acestor texte de la Kumran, titlul acestei cărti este “Isus de la Kumran”.

>Teologa cu siguranţă nu doreşte să scoată din credibilitate crederea în dumnezeu. Ea se recunaoşte de a fi credincioasă şi îşi face mai departe rugăciunile zilnice. Însă ea nu poate crede că Isus a fost fiul lui dumnezeu.

>Detaliile consternante despre viaţa lui Isus pe care ia găsit pe scriptele de piele si papyrus, au determinat să pună toată privirea asupra punctului de vedere despre Isus pe cap. După Dr. Thiering au fost de la început la găsirea a acestor suluri “meşteşugari de imagin” la aceste lucrări, care au lăsat să dispară cîte ceva şi să înfrumuseţese.

>Daca teologii se alătură interpertaţiilor făcute de Dr. Thiering, trebuie să se scrie viaţa nazareteanului cu totul din nou.

>Aci unele din noile înterpretări a teologiei din vechile texte:

>Isus a fos însurat cu Maria Magdalena. Înainte de a fi fost condamnat la cruce, el a procreat cu ea o fiica.

>La răstigniere dupa Dr. Thiering sa “înşelat”, Isus a fost condamnat la cruce cu învinuire de a fi conducător periculos a unei secte. Insă la cruce ia fost dat o substanţă puternic narcotizantă, care la dus la inconştienţă. Cînd a fost dat jos de la cruce el părea a fi mort, însă el a fost doar narcotizat. Apostolilor lui ia reuşit să-l aducă cu smirnă şi aloe iar la conştiinţă.

>Isus a mai trăit după răstignirea lui încă 30 de ani. El a călătorit predicînd cu apostoli prin ţară.

>22.Julie 1992 ora 9:45

>Partea a 2 a

Cu Maria Magdalena a mai procreat după “răstignire” încă doi fii. După naşterea de cel de al doilea fiu Maria Magdalena la părăsit pe Isus în martie a anului 44. Despre motivele divorţului izvoarele tac.

>Insă Isus a găsit alt noroc în căsnicie lîngă o altă femeie ce se numeşte Lydia. Ea era o femeie greceasca cu carte din partea vestica a Asiei Mici.

>Aproape de 2000 de ani pentru creştini din toata lumea a devenit Betlehemul un loc de pelerinaj. Însă din cauza de necunoştiinţă pelerinajii au căutat locul greşit de naştere a lui Isus.

>Betlehemul, în care sa născut Isus într-o cripcă se află c-am la 40 km de Ierusalem de est în Kumran, unde sau găsit în 1947 senzationalele suluri de scripte în peşteri la Marea Moarta, a cărora interpretare contradictorie primeşte o noua varianta.

>Şi naşterea feciorească a lui Isus ar fi fost în timpurile de mai tîrziu foarte poetic înflorită. Maria, după părerea a Dr. Thiering nu era fecioară în adevăratul sens, cum o definăm noi azi. Ea mai degrabă era o “călugăriţă” o expresie a timpurilor respective pentru femei necăsătorite cu frică faţă de dumnezeu.

>Numai 2 din cei patru evangelici tratează naşterea feciorească.

>Dr.Thiering observa: “Însă chiar aceste evanghelii dau o geniologie, după care Isus se trage după tatăl lui Josif de la regele David, aşadar o contradicţie clară.

Ea a adăugat: “Naşterea feciorească nu se mai pomeneşte în nici un alt loc a testamentului nou. Paul a constatat clar că, Isus se trage din germenul lui David.”

>Mitologia a naşterii feciorească se explică cu obiceiurile de căsătorie evreice a Hesseiilor (se consideră că ei au şi alcătuit aceste suluri de scripte). Ei trebuia sa fie mai mulţi ani logodiţi înainte de a se căsători, înainte ca să poată intra intr-o căsnicie pe probă. Abia cînd femeia era gravidă în luna a treia, avea voie să aibe loc a doua celebrare a nunţii. La prima celebrare a nunţii femeia trebuia să fie fecioară. După a doua clebrare a nunţii soţul lua iar modul de viaţă de celibat. O femeie, care devenea însărcinată în timpul acesta lung de logodnă, era considerat de lege, chiar dacă nu e fact, de a fi fecioară.

>Cearta savantilor pentru interpretarea corectă a documentelor de la Kumran începe deja cu datarea. Cei mai mulţi cercetător cred, că textele au fost deja alcătuite din înaintea lui Hristos. >Dr. Thiering însă vede acest lucru altfel. Kumran era locuită din 130 iChr.si a fost distrusă în 66 / 73 d.Chr.. Dr. Thiering sustine ca Maria, Josif si Isus ar fi membrii hessienilor de la Kumran.

>Despre o analiză comparativă a sulurilor de scripte si noul testament teologa spune, cele patru evanghelii trebuiesc citite pe 2 nivele: nivelul cel de la suprafaţă, cel a miracolelor si a parabelor si nivelul mai adînc pe care sau comunicat facte adevarate sub forma învăluită. Dr. Thiering susţine că acum au spart “codurile” pentru înţelegerea factelor ascunse.

Cartea scrisă de Dr. Thiering în legatură cu Isus Hristos se numeşte “Isus de la Kumran” şi se poate procura în limba Germană sub de la editura Bertelsmann

Bucuriile vieţii şi succes prin antrenamentul autogen şi psihocibernetică.

Cuvînt înainte

Antrenamentul autosugestiv şi psihocibernetica se cunosc deja de peste 60 de ani. În ciuda faptului a eficienţei evidente a lor, aceste metode încă nu sînt în general răspîndite. Antrenamentul autosugestiv a fost de primadată prezentat publicului în anul 1932. Medicul berlines Dr. J. H. Schulz a denumit metoda lui nouă ca „Autorelaxare concentrativă” şi a rezumat pe scurt şi clar conţinutul antrenamentului autosugestiv. La antrenamentul autosugestiv ne concentrăm asupra unor comenzi a gîndirii şi obţinem prin aceste însărcinări a gîndurilor o relaxare binefăcătoare.

J.H. a dezvoltat antrenamentul autosugestiv pe baza cunoştintelor a technici hipnotice europene în legătură cu recunoaşteri din yoga hindusă şi a meditaţiilor – Zen. El a obţinut cu acestea, rezultate excepţionale la pacienţi bolnavi care necesitau o autogţsire şi să se liniştească, ca şi la studenţi interesaţi, dascălişi profesionişti din toate domenile, care au învăţat antrenamentul autosugestiv ca să-şi mărească capacitatea productivă.

După nenumărate încercări cu voluntari Dr. J. H. Schulz a prezentat antrenamentul autosugestiv publicului, ca metodă pentru ridicarea a capacităţii productive.

De atunci au apărut în lume de peste 2000 de cărţi cu scrieri despre antrenamentul autosugestiv. Mai ales în Germania, USA şi Franţa a devenit metoda cunoscută. Antrenamentul auotsugestiv se pune în folosinţă aproape peste tot ca să fie scolarizaţi profesionişti şi specialişti. Mulţi ofizeri, personalul aviaţiei, echipajele a submarinelor, politicieni şi menegeri folosesc această metodă, ca să-şi mărească capacitatea lor de producţie. Antrenamentul autosugestiv ajută mult aceste persoane puternic solicitaţi să-şi reducă stresul. Cine vrea ca sportiv „să rămănă în frunte” nu mai poate să reziste fără antrenamentul autosugestiv, pentru că toţi sportivi de elită a lumi deja folosesc aceste metode. Folosiţi şi voi acum această metodă simplă de învăţat! Dacă la început vă ţineţi cu constiinciositate de succesiunea a fiecţrui etape şi nu vă grăbiţi să avansaţi prea repede, succesul vă e sigur! Dacă practicaţi cu regularitate antrenamentul autosugestiv şi psihocibernetica care se clădeşte pe antrenamentul autosugestiv, e normal să fie o concepţie de viaţă echilibrată, harmonică şi creativă. Sănătatea dumneavoastră se va stabiliza durabil, şi veţi fi puşi în situaţia ca să înpiedecaţi boala sau să o înfrăngeţi mai uşor decît ori cînd înainte.

Poate aţi auzit deja de technica sugestilor din clinicii americani. Din 1987 apar din cînd în cînd în presă astfel de reportaje. Sa descoperit, că metodele de sugestie a psihocibernetici sînt în stare să mobilizeze sistemul nostru imun. Prin antrenamentul autosugestiv şi psihocibernetică putem să luptăm direkt cu agentul patogen din corpul nostru! Şi în institutul meu am vindecat pri astfel de metode minunate nenumăraţi pacienţi sau le-am iniţiat vindecarea.

Dr. J. H. Schulz mai vorbea de ciclul 2 a antrenamentului autosugestiv. Cîţiva contemporani au imprimat expresia de psihocibernetică, cu care şi eu lucrez. Cu asta se vrea să se spună, că cu concentraţii de gîndire potrivite putem să luam înfluenţă asupra sufletului (psihicului) nostru. Aşa că putem dirija şi regula funcţiile subconştientului nostru. (Cibernetica este învăţătura a acestor procese de dirijare). De îndată ce stăpăniţi siguri cursul de Bază a antrenamentului autosugestiv veţi cunoaşte tot mai bine motivele a vieţii dumneavoastre. Veţi învăţa să recunoaşteţi programele care stau la baza concepţiei a vieţii voastre. Fiecare om are astfel de principii fundamentale. Dacă aţi descoperit în viaţa dumneavoastră pînă acum comportări nedorite sau calităţi a caracterului nedorite, atunci aveţi posibilitatea să schimbaţi cu psihocibernetica aceste programme nedorite. Cu psihocibernetica veţi primi un insturment în mînă, care vă permite să vă plănuiţi din nou viaţa şi să o schimbaţi în fiecare fel pe care îl doriţi şi să o dezvoltaţi mai departe.

Cu antrenamentul autosugestiv şi psihocibernetica plănuiţi şi dobîndiţi bucurii de viaţă, sănătate, succes şi o viaţă lungă îndeplinită!

Lista de control

Săptămîna 1-a a exerciţiilor

Din data de _________________pînă la __________

Technica de respiraţie în patru tacte

Metoda a lui Lozanov nu e în nici un caz nouă. Ei îi stă la bază o veche technică yoga, respiraţia în 4 tacte. La Lozanov se foloseşte doar respiraţia în 4 tacte. Dacă doriţi să folosiţi deasemenea acest exerciţiu, atunci practicaţi respiraţia în 4 tacte, vă rog înainte de antrenamentul autosugestiv! Vă rog să nu amestecaţi metodele. Cu ajutorul respiraţiei în 4 tacte puteţi să vă liniştiţi. În acelaşi timp devine creierul mai receptiv pentru informaţii noi. Metoda Lozanov există într-e timp deja de 30 de ani. Însă technica yoga căreia stă la bază există de mii de ani. Respiraţia în 4 tacte vă îndepărtează deja ceva din întămplarea de toate zilele În acest mod puteţi fi mai eficienţi cu mai puţin efort!

Pentru ca să exersaţi această technică de respiraţie, vă culcaţi sau aşezaţi într-o posiţie oarecare lejeră, închideţi ochi şi respiraţi liniştit şi regulat. Dintîi inspiraţi regulat, reţineţi respiraţia număraţi pînă la patru. Dupa acea expiraţi iar regulat pînă ce plămîni sint goi, lăsaţi plămîni goi şi număraţi iar pînă la 4. Deci nu trebuie sp faceţi altceva decît să reţineţi respiraţia pentru 4 tacte de fiecare dată după ce se inspiră şi se expiră.

Atunci cînd vi se pare acest exerciţiu uşor de executat puteţi să reţineţi respiraţia pentru 8 tacte.

Verificările a lui Lozanov au resultat că creierul nostru e deosebit de receptiv în momentul în care reţinem respraţia. Cuvinte care ni se spune într-o asemenea „fază de stop” se imprimă foarte bine, şi ne putem aminti foarte bine de ei! Vă rog să reţineţi foarte bine această technică. Ea nu are nimic de-a face cu adevăratul antrenament autogen.şi foloseşte doar ca adaus veritabil. Şi fără această technică de respiraţie veţi avea foarte devreme un succes bun.

Atunci cînd de fapt veţi folosi technica afirmaţilor domneavoastre, ele vor fi şi mai eficienţi, cînd vă veţi foloside această technică de respiraţie. Yogini hinduşi folosesc această metodă ca să devină mai receptiv. Pînă acum 1000 de ani în India era obişnuinţa ca textele sfinte, poeziile şi povestirile să fie transmise oral! Un cercetător spiritual hindus (Brahman) cunoştea într-un caz oportun la sfîrşitul şcolarizări după aproximativ 30 de ani, mahabharata pe de rost, o lucrare cu 18 volume şi peste 300.000 de versuri! Această super memorie se face posibilă prin astfel de metode de antrenament şi un anumit ritm în învătătură. Misterul acestei învăţături ritmice a fost demonstrat prin analizare cu ajutorul instalaţilor moderne de computeri de Prof. dr. Peter Raster (Köln) abia în anul 1984. (Foi de informaţii a societăţii germane MERU 9/84) Ritmul de respiraţie descris produce în creierul nostru un ritm a frecvenţei creierului bine definit. Şi de asta depinde la învăţatul optimal!

Antrenamentul autogen în dealungul zilei

Mai e valabil, să tinem mai departe seama de alte ritmuri biologice, cînd vreţi să obţineţi succese bune cu antrenamentul autosugestiv. Cînd studiaţi atent biblia sau alte scrieri vechi, veţi descoperi că ritmul de 40 de zile are o însemnare deosebită. Ca de exemplu Isus Christos a fost 40 de zile în deşert şi Gilgamesch a fost 40 de zile în peregrimare (colindat).

Înainte în temple rugăciunile noi erau învăţate timp de 40 de zile şi în timpul zilei din 4 în 4 ore sau din 6 în 6 ore, asta înseamnă de 4 ori zilnic. În mod interesant au arătat descoperiri mai noi, că materia nouă se inpregnează în deoseb de bine cînd lucrăm 40 de zile la o temă. J. H. Schulz în scrierile lui nu vorbeşte despre asta, dar antrenamentul autogen a lui, în programul de bază merge deasemenea peste un timp de 6 săptămîni adică 42 de zile. Sînt 6 exerciţii de bază şi fiecare se exersează timp de o săptămînă. După acea se adaugă întodeauna următorul exerciţiu. E foarte avantajos cînd în primele şase săptămîni antrenaţi de 3 ori zilnic, şi defapt după posibiltăţi întodeauna  la aceaşi oră. Circuitul sanguin şi metabolismul deasemenea sînt supuşi unui ritm biologic. De exemplu de dimineaţa într-e ora 700 şi 900, după ce vă sculaţi de dimineaţa, se combină funcţia stomacului cu această experienţă. Asta va avea ca consecinţă, ca pe lîngă relaxarea normală, stomaculdumneavoastră va ajunge într-o deosebită relaxare, dumneavoastră veţi digera micul dejun cu mult mai bine, ca atunci cînd veţi mînca numai repede şi neliniştit, şi după acea să fugiţi imediat repezit la muncă!. Vă rog mîncaţi de dimineaţa doar după antrenamentu autosugestiv. Lăsaţi-vă destul timp pentru micul dejun! După masă faceţi-o la fel. Dintîi vin exerciţiile, după acea în odihnă prînzul. Veţi descoperi, că mîncarea vă prieşte mai bine, că mîncaţi mai puţini şi dintr-o dată savuraţi mai mult mîncarea! Aşa începe deja de la început să se arate mici succese. Seara puteţi să faceţi antrenamentul autogen imediat după muncă, ca să vă debarasaţi de stresul muncii. Atunci aveţi mai mult din ajunul dumneavoastră. Sau o faceţi în ultimile minute înainte de adormire. Cînd adormiţi cu antrenamentul autogen, veţi dormi curînd mult mai liniştiţi, veţi avea visuri mai plăcute şi de dimineaţa vă veţi scula proaspăt şi odihnit. Şi la deranjări a somnului antrenamentul autogen e un ajutor eficient.

Aici încă odată punctele cele mai importante în rezumat

 1. În fiecare zi începeţi imediat după trezire, sau după ce v-aţi spălat să faceţi antrenamentul autosugestiv.
 2. La prîns exersaţi înainte de mîncare.
 3. Seara exersaţi imediat după lucru sau înainte de a adormi
 4. Vă puteţi linişti înainte de fiecare exersare cu respiraţia în patru tacte. Asta înbunătăţeşte recepţia.
 5. În timpul antrenamentului autogen lăsaţi respiraţia să se scurgă liniştit şi nu faceţi nici un fel de exerciţiu de respiraţie deosebit.
 6. În primele şase sătămîni ţineţi-vă vă rog foarte strict de instrucţiunile din această carte şi exersaţi în modul acesta care a fost de multe ori experimentat.
 7. După aceste 6 săpămîni, defapt 42 de zile de antrenament, puteţi să exersaţi oricînd şi la ori ce prilej care se iveşte, pînă ce e o parte stabilă din viaţa de toate zilele.
 8. Combinaţi în viaţa de fiecare zi antrenamentul cu formulări positive. (Practicarea afirmaţilor se va explica mai tîrziu ceva mai bine). Imprimaţivă astfel de formule foarte intensiv.

Antrenamentul autosugestiv şi problemele de sănătate.

Sînt voci care avertisează efectuarea antrenamentului autogen din cauzele sănătăţii. În privinţa aceasta doresc să spun din experienţele mele de peste 30 de ani din terapie şi activitatea mea în seminare că nu am avut nici un caz cu complicaţii serioase. Dacă suferiţi de o boală cronică grea ca, epilepsie, o boală nervoasă (nebunie) o astmă grea sau hipertonie mare, atunci ari trebui să vorbiţi cu medicul dumneavoastră înainte de a începe acest antrenament. La înbolnăviri grave s-ari putea ca să se producă pentru început o înrăutăţire, dar în nici un caz trebuie să fie asta! Antrenamentul autogen defapt poate să ajute în cazurile enumerate, însă ari putea de exemplu la astma să provoace la început probleme de respiraţi din cauza unei relaxări neobişnuite. În ori ce caz cînd e vorba de o astfel de boală să faceţi antrenamentul autogen doar în şezută. Dacă suferiţi de o astfel de boală, ari fi un motiv pentru care săîncepeţi direct cu „izvorul vieţii” (partea a 2-a a casetei de autosugestie).

După observaţiile făcute de noi în cabinet le face bine oamenilor cu astfel de probleme, cînd se aşează pur şi simplu lejer în fotoliu, închid ochi şi se lasă conduşi de casetă. Caseta vă va ajuta să depăşiţi problemele de sănătate mai mari. Mai tîrziu puteţi să recuperaţi din propriile puteri partea 1-a antrenamentului normal.

Resumat pe scurt asta ari însemna: oameni care au probleme grave de sănătate încep cu partea a 2-a a casetei şi exersează abia mai tîrziu singuri! Şi la oameni sănătoşi apar reacţii fizice, aşa numite descărcări. Despere asta cercetători şi psihologi vorbesc despre eliberarea energiei psihice blocateAtunci cînd un om trebuie să rezolve o problemă sau un lucru, corpul se pregăteşte pentru asta. Energia necesară pentru activitatea respectivă e pus la dispsiţie. Şi cînd unui om îi este frică, corpul mobilizează energie, fie pentru să se apere sau să fugă. Cînd aici e vorba de o ameninţare psihică, care vine dintr-o situaţie problematică de familie sau din partea şefului, energiea mobilizată nu poate fi consumată. Cea ce rămîne e o nelinişte continuă, un tremurat cauzat de nervi, nesiguranţă – cu alte cuvinte: stres.

Aceasta e un caz clasic pentru folosirea antrenamentului autogen. Un om care se află în situaţia descrisă, sari putea să fi învăţat deja să trăiască cu frica lui. El dă la o parte problema lui. Cînd începe el acum cu antrenamentul autogen, se poate să se ajungă la început să-i tremure musculatura, ploapele ochilor şi alte descărcări. Tensiunea din timpul trecut îl părăseşte, energia blocată se pune în libertate. Însfîrşit el poate să-i dea drumu şi găseşte în antrenamentul autogen relaxarea necesară. Aceste descărcărisînt defapt semne clare a încordări anticipate, care în dealungului antrenamentului se degajă.

Cînd la începutul antrenamentului nu obţineţi imediat sau nu întodeauna efectul dorit, nu vă lăsaţi dus în eroare! Cercetăr medicale au rezultat, că efectul de relaxare a antrenamentului autogen şi atunci apare chiar şi cînd un participand susţine că nu simte absolut nimic. Şi cercetările noastre în institutul Kyborg demonstrează acest efect la fiecare executant. Egal cît de clar recepţionează subjectiv un pacient la seminar efectul, la fiecare participant se reduce valoarea resistenţei pieli. Asta înseamnă objectiv măsurat reducerea stresului. Aceste rezultate a cercetărilor certifică şi vechile cercetări a dr.-ului J. H. Schulz. Corpul dumneavoastră reactionează desigur la comenzile mentale pe care i le daţi! Dar sar putea, ca răspunsul să funcţioneze la fel de bine. Aceasta e motivul pentru care nu toţi oameni resimt efectul binefăcător a antrenamentului autogen. Dumneavoastră trebuie să vă obişnuiţi încet cu ele.

Autodisciplina şi folosirea listelor de control

Dacă doriţi să aveţi succes, exersaţi regulat, consegvent şi perseverent, pînă ce toate efectele apar cum sînt dorite! Puteţi să porniţi de la cunoaştrea, că fiecare om după exersare regulată de 6 săptămîni a programului de bază întreg a antrenamentului autogen îl cunoaşte. Disciplina care aici e nevoie se va face foarte curînd remarcabilă! Şi celelalte demersuri a vieţii devin mai regulate, mai strajnice şi de ce vă apucaţi vă reuşeşte! Autodisciplina şi executarea consecventă sînt baza succesului a antrenamentului autogen! Metoda şi antrenamentul, technica şi consegvenţa pătrund una într-e alta într-o desfăşurare armonioasă a decursul armoniasă a decursul vieţii cu multă siguranţă şi încredere în sine!

Antrenamentul autogen nu necesită alte măsuri auxiliare. Chiar asta e ţelul acestei antrenament, ca să o puteţi folosi ori cînd şi ori unde, fără să necesită mai puţin somn. Deci nu vă miraţi cînd dintr-o dată cu toate exerciţiile zilnice aveţi mai mult timp la dispoziţie. Repede veţi observa, că datoriile de acasă şi la servici le resolvaţi fundamental mai uşor şi cu mai mult succes ca înainte. Asta duce acolo, ca oameni, care practică regulat antrenamentul autogen, să fie deja foarte repede în stare să se înbunătăţească profesional. Ca să vă uşurăm propriul control, să rămăneţi consegvent, am introdus în programul liste de control. Folosiţi această posibilitage. Lucraţi zilnic cu lista actuală!

Certificaţivăţi singuri prin completatea listei, că aţi absolvit cu conştiinciositate programul de exerciţiu. De fiecare dată e un certificat a reuşitei pe care vi-l complectaţi dumneavoastră! Ea adevereşte:

Eu mi-am făcut exerciţiul!

Am succes! Procedes conştient!

Dacă mai complectaţi mai departe astfel de liste şi le folosiţi şi în alte părţi a vieţii, depinde de dumneavoastră. Să faci un jurnal despre programele de exerciţiu importante, întodeauna este un ajutor valoros pentru desvoltarea individuală. Cînd vă uitaţi după un timp iar în jurnalul dumneavoastră, veţi constata, cît de demult lucraţi intensiv la domneavoastră şi cît de mult v-aţi schimbat decînd v-aţi uitat ultima dată în jurnal. Astfel contabilitatea personală devine un control asupra desvoltţri individuale!

Sari putea ca să fie să primiţi probleme cu semeni din cauza antrenamentului, de exemplu neînţelegerea în birou, facevi-ţi clar:

Eu o fac pentru mine!

Fiecare trebuie să vină în unisens cu viaţa lui! Alţi nu vă rezolvă problemele dumneavoastre şi nu vă preiau sarcinile. Trebuie să fă faceţi singuri datoria. Astfel e dreptul bun al dumnevoastră să aveţi grijă, ca să rezlvaţi cît mai uşor şi bine aceste sarcin.

Şi gîndiţi-vă la:

Succesul îmi dă dreptate!

Spuneţi celor ce vă critică în familie sau la servici: „Okey, eu am acum nevoie de 20 de minute pentru exerciţiile mele. Doar vedeţi singuri, că în acest mod devin mai vioi şi îmi fac mai bine munca!” Şi dacă cineva întreabă de asta, pentru ce e bun, invitaţ-il pur şi simplu să le facă cu dumneavoastră. Nimic nu convinge mai mult decîtpropria experienţă! Facevi-ţi conştient: Excavarea că nu aveţi ocasia, să faceţi aceste exerciţii sînt doar şiretlici, ca să vă menţineţi lenea. Practic puteţi să executaţi antrenamentul autogen peste tot şi oricînd . Facevi-ţi încă odată conştient:

Corpul meu înţelege fiecare poruncă, şi cînd nu simt imediat efectul!

Vă rog antrenaţi primele 6 săptămîni pînă la începutul formulelor scurte doar din proprie puteri! Aşa îşi inprimă corpul dumneavoastră metodele noi cu totul de la sine. Abia după acea începeţi să adînciţi antrenamentul cu casetele. Astfel creaţi o bază, ce vi se păstrează o viaţă întreagă?

De ce şi cum are efect antrenamentul autosugestiv.

Noi trăim într-o societate în care nu e uşor, ca să dăm exprimare sau chiar să lăsăm frău liber sentimetelor noastre. Deja copii mici sînt atenţionaţi să se comporte disciplinat.

Părinţi stresaţi îşi doresc liniştea. Şi oameni stresaţi sînt pentru recepţii libere şi lejere inaccesibil.

De fiecare dată cînd emoţiile sînt reţinute, se blochează şi energia care stau în legătură cu acestea, ca de exemplu să le descărcăm prin ţipăt, rîs sau destrăbălare. Într-e timp oameni de ştiinţă sociale şi medici au ajuns la un consens, că această energie oprimată ese „somatizată”, asta înseamnă, că găseşte exprimarea ei în schimbări corporale, ca exemplu vrem să amintim „gîtul anchilozat”. În natură animalele cînd se află în primejdie sau în activităţi agresive îşi ridică părul din ceafă şi încordează pielea din dreapta şi stînga a cefei pînă la umeri. Ei doresc prin asta să apară mai laţi şi periculoşi. Această comportare instingtă mai are şi pentru noi oameni valabilitate. Pentru că şi noi avem un corp de mamifer. Supraînsărcinările zilnice, frica faţă de şef sau de a pierde locul de muncă, necesitatea „de aţi face datoria”, duc la cei mai mulţi oameni la o ceafă anchilozată şi dureri de umeri. Asta poate să ducă pînă acolo, că întreaga ceafă şi partea superioară a spatelui se întăreşte şi se necesită o perioadă mai lungă de odihnă

Exact aici e fixat antrenametul autogen şi se înlătură pas cu pas încordările corporale. Antrenamentul zilnic combate noi încordări şi funcţiuni greşite.

Schema arată ambele feluri a reacţilor vegetative asupra stărilor emoţionale. În dreapta sînt representate simtomele, care se pot desvolta, cînd impulsul agresiv (lupta sau fuga) se blochează prin respingere; în stînga apar simtomele, care se dezvoltă, cînd stăduinţele dependente de a căuta ajutor se blochează.

Decurgerea reacţiilor psihosomatice

Faţă de alte metode diferite antrenamentul autosugestiv oferă avantajul, că necesită doar foarte puţin timp: La început de trei ori pe zi dintîi 5 minute şi la sfîrşit 20 de minute şi mai tîrziu cînd stăpăniţi technica de trei ori pe zi circa 10 minute. Sporirea capacităţilor pe care curînd o să puteţi observa la dumneavoastră însuşi, sînt consecinţele a înlăturării factorilor de deranjament (blocări psichosomatice) care „normal” suprapun reacţia dorită.

Observarea deasă a sporirii capacităţilor corporale şi o mentalitate despre viaţă mai pozitivă sînt aşadar rezultatul unei armonii interioare, reducerea a blocadelor deranjante şi depăşirea a înbolnăvirilor psychosomatice.

Prin antrenamentul autosugestiv şi psichocibernetică găsiţi calea spre propriile voastre rezerve, spre toate posibilităţile splendide pe care corpul şi inconştientul dumneavoastră le mai are rezervate pentru dumneavoastră! Cu următorul exemplu doresc să clarific mai bine cum decurg aceste reacţii psichosomatice.

Psichosomatic înseamnă în traducere că şi psichicul (sufletul nostru, aşadar viaţa noastră sufletească) ca şi corpul (soma, celulele corporale) sînt consternate. În acest sens toate procedeele, care ne afectează pe noi şi sănătatea noastră sînt psichosomatice. Corpul nostru e întodeauna inculpad, simţurile noastre percep întămplările, şi bine înţeles sîntem de fapt întodeauna într-un mod sau altul şi emoţional angajat şi inculpad.

La antrenamentul autosugestiv se întămplă întodeauna din nou, ca chiar în primele săptămîni să apară la cel ce exersează tremurări a musculaturi, nelinişte interioară, ori fîlfîieturi a ploapelor, curgerea nasului, strănutare, încordare subită, simţul că trebuie să mergi deodată la toaletă sau alte reacţii secundare.

Această descărcare a energiilor de la nervi (energii nevrale) sînt cum am amintit deja, urmarea a energiei pusă la dispoziţie mai înainte, care nu a fost introdusă şi cu asta nu a fost folosită.

O doamnă, care se supuse deja cu ani înainte unei terapie de dialog, o cuprinse deja în prima şedinţă un tremurat puternic. Simţea că trebuie să fugă. La încercarea a doua a izbucnit într-un plîns, după asta a început să rîdă şi era evident uşurată. Acolo devenise o blocadă veche conştint. Se spărsese un nod, cum se spune în limbajul popular.

După ce se liniştise, mi-a povestit toată povestea, de care îşi amintise în sfîrşit din nou.

În copilărie a avut o întîmplare pe care trebuia s-o ţină foarte secret. Pentru acest fapt terapia de dialognu nu era potrivită, pentru rezolvarea cazului ei, pentru că atîta timp cît se discuta ea a dat la o parte întămplarea. Ea primise o poruncă strictă şi încă în efect ca să ţină gura.

Ca fetiţă mică a fost mereu avertisată de părinţi să nu treacă printr-un anumit parc. Părinţii
i-au spus într-un mod oarecare că cineva ari putea pune mîna pe ea. Dar ce însemna a pune mîna, pentru un copil? Dar ea totuşi sa jucat mai des în parc. Cînd avea 8 ani şi deja mergea 2 ani la şcoală, a înţeles defapt că avertisarea părinţilor avea ceva de a face cu sexs. Deschis nu sa vorbit despre asta. Totuşi se strecura mai departe prin acest parc, probabil cu intenţia de a vedea ceva. Şi cîndva a avut succes. Ea a descoperit într-un colţ ascuns o pereche la jocul lor de dragoste. Ea sa furişat mai aproape ca să vadă totul mai bine şi atunci deodată sa repezit cîţelul perechi pe ea. Bine înţeles ea sa speriat groasnic. Cîţelul avea senzaţia că stăpîni sînt în pericol şi a urmărit fetiţa.

Dintr-o dată îi venise fetiţei în conştient avertisările părinţilor. Cîinele a ajuns-o şi ea rupt rochia. În agitaţie cîinele nu a ascultat stăpînul. Stăpînul sa repezit desbrăcat după ei, ca să prindă cîţelul. Fetiţa a văzut în acest moment pentru prima dată un bărbat desbrăcat excitat. Toate acestea erau prea mult! Bărbatul a ţipat la ea: „Aşa ţineţi gura! Să nu spui o vorbă despre ce ai văzut, astfel dau iar drumu la cîine!” Atunci a dispărut cu cîinele. Acasă părinţii erau îngroziţi la vederea rochiei murdare ruptă şi a fetiţei care plîngea. Sigur au crezut „numai una”! Fata trebuie să fie examinat de medic. Ea a acceptat să se întămple totul cu ea şi nu a scos un cuvînt din frica faţă de cîine! Reproşurile şi bănuielile părinţilor a făcut totul mai rău.

Însă copii au un instinct puternic de supraveţuire aşa că uită şi incidenţele foarte neplăcute ca să fie din nou liberi. Astfel femeia nu sa mai putut aminti conştient de această întămplare. Însă toată energia, pe care corpul ea pus la dispoziţie, ca să evadeze, toată emoţia în taină, cînd sa furişat prin parc pentru plăcerile sensaţiei toată frica faţă de cîine şi bărbatul excitat, au blocat toată cuprinderea psicho-mentală. Ea nu a putut şă intre într-o relaţie normală cu un bărbat. Totul ce avea de-a face cu întrebări din relaţie cu un bărbat, pentru ea era o problemă. Pe lîngă aceasta sau mai ataşat diferite boli psychosomatice.

Cînd se înpreunează astfel de împrejurim nefavorabile se inprimă engrame.Coştientul înlătură întămplarea şi o predă „uitatului”.

Însă problema e nerezolvată, şi ea lucrează mai departe, pînă ce cazul e rezolvat. Dintr-o astfel de cauză o viaţă întreagă poate să fie stricată.Prin psychoanliza şi terapia cu dialog nu au putut fie îndepărtată blocada. Au făcut doar conştient că egsistă acolo o problemă! Însă ce era?

În cazul acesta îndrumările spre o totală relaxare era rezolvarea potrivită.

Bineînţeles că în acest caz era nevoie de o însoţire a unui terapeut cu experienţă. Ari fi fost cu totul greşit, dorinţa de a o consola pe doamna în acest moment!

De ce avea acum neapărat nevoie, era descărcare acestei frică, pe care a purtat-o ani dealungul cu ea. Din acest motiv duc şedinţele la sfîrşit, chiar şi atunci cînd e nevoie de mai multe inserţii. Abia atunci rezultatul e convingător.

Dacă vi se întămplă acasă, să înceapă să tremure muşchi, faceţi exerciţiu mai departe. Pentru început nu are nici o importaţă, de ce se întămplă. Important e doar, că deocamdată se înlătură încordarea. Cînd e nevoie pentru dezvoltarea dumneavoastră, atunci vă veţi aminti şi de fondurile.

Eu preţuiesc în multe cazuri metoda indoneză. Yoga ca antrenament pentru corp, sufletul şi spiritul unui individ, ca antrenament pentru perechi tandra eliberează des astfel de blocări. La aceste metode intuitive în urmă aproape că nu ştim ce sa întămplat de fapt. În timpul antrenamentului nu se discută. Se ştie, că după o astfel de terapie ne simţim foarte bine. Energia psichică a noastră blocată a început din nou să curgă. În acelaşi mod doresc să fie înţeles efectul antrenamentului autogen. Exersaţio regulat! Şi defapt nu pînă o ştiţi şi pentru că o ştiţi şi profitaţi de ea!

Pe prim plan ari trebui să stea succesul antrenamentului, şi abia pe al doilea plan întrebarea motivului a vechilor handicapuri şi probleme.

Băgaţi de seamă conştient în acest context ca întămplări vechi să fie zăpadă de ier,topit în lumina soarelui din dimineaţa de azi! Savuraţi ziua de azi! Vechile întămplări nici nu mai egsistă! Au trecut de mult! Şi să ne întoarcem încă odată la exemplu nostru:

Parcul în care totul sa întămplat e azi o parte a unei străzi noi. Cîinele de mult a murit. Tatăl doamnei a murit şi el deja. Mama trăieşte într-un azil. Bărbatul străin nu a vrut nimic de la ea. Spre noroc a reacţionat repede cu toate că era gol şi a prins cîinele înainte ca să poată să rănească fetiţa. Numai femeia mai suferea singură din cauza acestei întămplări dată la o parte din conştient.

Rezultatele îndelungate

Cu cît vă ocupaţi mai mult cu această temă şi aceste metode, veţi observa clar, că fiecare om e întru-n fel minunat cu succes. Toate gîndurile lui se realzizează. Asta înseamnă cu alte cuvinte: Summa gîndurilor dumneavoastre se realizează! Cînd gîndiţi doar: Eu doresc această maschină! Eu mi-o cumpăr! Atunci în curînd o veţi avea. Dacă într-e timp vă gîndiţi: Nu am bani pentru ea, defapt nici nu-mi trebuie aşi vrea mai bine alta…aşa că, atunci devine mai neclar. Atunci cum să execute subconştientul această poruncă? Asupra acestei teme voi reveni mai tîrziu.

Lăsaţi mă dintîi să fac rezumatul a avantajelor pe care le obţinemi cu antrenamentul autogen: Antrenamentul autogen s-a confirmat în multe domeni a vieţii de toate zilele. Ea slujeşte scolarizării a personalitătii noastre a desvoltării individuale. Deşi e cunoscut deja de 60 de ani, mai e tratat încă ca un indiciu secret. Pînă acum el sa impus doar în antrenamentul pentru cadre profesionale şi de conducere, ca şi în domeniul terapeutic. Dispersarea insuficientă se datoreasă în parte a predări proaste, cea ce a fost făcut de cadre care n-au fost suficient de pregătiţi. Cu ajutorul antrenamentului autogen dobîndiţi în căteva săptămîni o relaxare bin făcătoare, stresul de toate zilele pînă acum se reduce, şi trăiţi efectul „turnului Eiffel”. Sarcin grele, probleme sau ceartă în preaşma dumneavoastră, repede nu vă mai atinge în modul obişnuit. Prin acest antrenament vă simţiţi îndepărtat de probleme. Din liniştea a poziţiei proprii vedeţi ca de pe turnul Eiffel toate problemele cu distanţă şi linişte interioară. Recepţia dumneavoastră , simţirea a trupului propriu se înbunătăţeşte simţitor. Întodeauna trăiesc la începutul antrenamentului că oameni nu-şi simt bătaia inimi. Aproape că nu ştiu unde e aşezată inima, pentru că sînt prea înpovoriţi cu propriile lor sarcini. Prin antrenamentul autogensimt în sfîrşit din nou bătaia vie a inimi. Viaţa lor sentimentală devine mai conştientă şi diferenţată. Veţi descoperi în curînd, că fiecare om se orientează după modele de comportament definite. Asta priveşte şi sentimentele. Cu antrenamentul autogen se înbunătăţeşte dispoziţia de a recepţiona sentimentele şi de a le trăi. În acelaşi timp dispare nerfositatea şi problemele circuitului sanguin. Prin exerciţiul inimi, reuşeşte să se normalizeze circuitul.

Frica veche, stresul şi agresivităţile sînt înlăturate. Neliniştea interioară egal de unde provine, dispare. Comportări nedorite devin conştiente şi pot fi debarasate. Cel tîrziu cu programul de antrenament a psihocibernetici obţineţi influenţă directă asupra problemelor dumneavoastre individuale. În aceaşi măsură cum dispar tensiunea şi problemele, se eliberează energia care a fost pusă înainte la dispoziţie. Această putere de a trăi iar vă stă la dispoziţie! Pentru mine întodeauna e un eveniment, cînd pot să observ, că părăsesc un curs de parcă au întinerit. E încordarea din cauza problemelor vechi, care încordează mimica noastră, care ne lasă să arătăm bătrîni. Prin disolvarea problemelor  vechi obţinemi prospeţime, putere de viaţă şi o înfăţişare tînără. Acelaşi lucru are valabilitateşi pentru capabilitatea de învăţat. Creierul nostru seamănă cu un burete gol, şi cercetători a creierului sînt de părere, că toate cunoştiinţele a universului au în el loc. Creierul unui singur om e în stare să recepţioneze toate cunoştinţele a omeniri care actualmente e cunoscută şi înregistrat în miile de biblioteci şi computere. Şi atunci ari mai rămîne încă mult, foarte mult loc la dispoziţie!

Cea ce ne înpiedică la învăţat, sînt doar experienţe vechi şi rele, mai ales experienţele de învăţat proaste din şcoală şi pregătirea profesională. Ei ne blochează învăţatul mai ales cînd ne învinovăţeşte cineva, că sîntem prea proşti, incapabil şi aşa mai departe. Astfel de insulte sînt luate foarte în serios mai ales de copii mici. Comportînduse după acea corespunzător.! Prin debarasarea de stres şi frica veche faţă de învăţat obţinem iar capacitatea de a învăţa! Odată cu ridicarea a capacităţi de învăţat se ridică şi capacitatea de reamintire. În nici un caz e aşa că Uităm totul! Dar cînd am făcut multe experienţe rele şi negative pe care le-am dat la o parte, atunci blocîm cu acest dat la o parte şi alte capacităţi de amintire!

Cu antrenamentul autogen dispar multe probleme ca de la sine! Cu dispariţia problemelor devenim iar mai receptiv. Supărarea nu ne mai atacă ca înainte, relaţia noastră cu alţi oameni devine mai prietenoasă. Bucuria vieţii a noastre creşte. Am descoperit inima noastră aproape uitată din nou. Şi avem din nou o inimă pentru alţi oameni.

Nici un miracol, că cu cordialitatea şi cu bucuria vieţii se ridică şi capacitatea iubirii! Numai cine poate să se întămpine pe el însuşi prietenos, cînd se uită în oglindă, numai cine poate să se suporte pe el însuşi e în stare să iubească şi pe alţi! Antrenamentul autogen înbunătăţeşte capacitatea a sentimentului de transpunere. Vă simţiţi mai siguri, mai conştient şi puteţi să savuraţi dragostea, în special cea fizică cu totul altfel ca pînă acum! Dragostea sexuală s-ari putea să fie cea mai creativă exprimare a omului. Cine are probleme cu dragostea acela are şi cu viaţa în sine probleme. Aşa nu e de mirare că îmi raportează întodeauna din nou, ca antrenamentul autogen şi psihocibernetica ia dăruit o nouă viaţă de dragoste (sexuală). La femei dispar ca de la sine problemele menstruale. Bărbaţii devin mai liniştiţi, mai aşezaţi şi mai afectoşi. Ei pot primi mai uşor afecţiunile şi să răspundă la fel. Şi cu aceste succesuri sexuale creşte iar autoconştienţa. Cine e sexual echilibrat, prietenos, deschis clar şi hotărăt , acela are o viziune mult mai bună pentru alţi oameni ca cineva căruia îi este frică, suferă în consecinţa a unor dorinţe neîndeplinite sau nici nu le acceptă.

În mod logic antrenamentul autogen uşurează fiecare sarcină şi naştere. Mai ales în pregătirea naşterii avem succese foarte bune. Din păcate multe cursuri pentru precauţia a sarcinei în multe clinici lasă de dorit. Combinaţia conştientă a exerciţiilor fizice şi antrenarea respiraţiei, prin respiraţii şi meditaţii cum e predat în antrenamentul energetic conceput de mine, lipseşte în cursurile convenţionale de pregătire. Din acest punct de vedere antrenamentul energetic e cu mult mai superior faţă de gimnastica pentru gravide.

Prin înbinarea a acestor metode rezultă o sănătate mai stabilă, mai puţine înbolnăviri şi în cazul unei boli vă însînîtoşiţi uimitor de repede! Acum s-ari putea să existe astăzi motive bune ca să „facem pe bolnavu” odată pentru scurt timp. Poate trebuie să dobîndiţi pentru scurt timp distanţa faţă de probleme? Această ţinută e larg disstribuită şi pe de altă parte de înţeles. Pe de altă parte aţi putea să încercaţi să vedeţi şi partea positivă a muncii dumneavoastre.

Şi mie îmi era abia în ultimi ani de serviciu posibil să văd programul meu de lucru aşa de positiv ca să-l absolvez cu mult elan, încăt am mers cu plăcere la servici. Asta nu era de loc cazul cu cîteva luni înainte de a începe antrenamentul. Atunci simţeam munca de a fi searbăd şi obositor. Abia după ce am reuşit, să văd munca mea positivă am fost în stare să văd legăturile mai profunde şi însfîrşit am reuşit să-mi programez viaţa pe placul meu. Din ţinuta positivă faţă de locul de serviciu şi faţă de datorie am luat puterea, să devin independent şi să-mi întemeiezi propriul institut.

De 10 ani şcolarizes deja instructori de seminari şi antrenori, deoarece necesarul pentru astfel de meserii în societatea noastră e mare. Am putut să observ la mulţi participanţi a seminarelor mele că au reuşit să se facă indepedenţi cu succes. Alţi s-au înbunătăţit în meserie, au avansat şi muncesc azi în condiţii real mai bune ca înainte. Depinde întodeauna de fiecare în parte, şi nu aşa de mult de viaţa de dinînainte şi copilăria problematică şi de „acum şi aici”. Un bărbat tînăr care a avut o copilărie foarte dificilă, practica un servici temporari ca şofer pe camion, prost plătit şi devenit şomer, cîn d a venit la mine. După absolvirea antrenamentului autogen a găsit în timp de cîteva săptămîni un alt servici temporar la spălatul sticlelor de vin. Şeful lui îşi descărca zilnic supărarea lui pe el. Însă bărbatul tînăr a observat jocul Cu liniştea şi autosigunanţa dobîndită a cerut explicaţii şefului în tonul potrivit. Şeful era foarte surprins, pentru că bărbatul tot mai avea apariţia unui muncitor temporar, cu care poţi face tot ce doreşti! Întrebările scurte şi clare a bărbatului tînăr au impresionat şeful în totalitate astfel că la lăsat să conducă temporar şi camionul. Zilnic vorbea cîte o oră cu el despre ideile tineretului de azi şi despre antrenamentul autogen. Curînd tînărul bărbat conducea iar regulat un camion. Autoconştientul lui creştea. El căştiga simţitor mai bine. Un an mai tîrziu a devenit independent cu un magazin de vînzare. Întreprinderea îi mergea bine! Însfărşit el şi-a găsit drumul potrivit, ca să-şi realizeze ţelurile secrete. Pe lîngă acestea el a mai participat încă la cîteva cursuri în antrenamentul energetic şi în felul acesta a promovat capacităţile şi talentele lui.

Antrenamentul autogen cu siguranţă nu e un mijloc a tot vindecător. În primul rînd depinde să fie executat întradevăr cu regularitate. Iar ca următorul lucru trebuie să stabiliţi încrederea în propriile treburi. Dar după acea obţineţi în fiecare domeniu a vieţii reuşita!

Dacă puteţi să mă urmaţi într- a colo, că spiritul mental însine e puterea vieţii noastre care pune tonul în viaţa noastră, aşa că boala şi problemele sînt expresia a neclarităţilor şi a suprasolicitării a minţii noastre. Şi atunci antrenamentul autogen şi psihocibernetica sînt drumul cel bun, ca să depăşim problemele şi boala. Acest antrenament de prinde de mintea. La început stă dorinţa de a învăţa antrenamentul autogen şi psihocibernetica. Okay! Antrenaţi-o! conştiincios, şi folosiţi-o consegvent!

Un ţel clar, o dorinţă puternică şi dispoziţie bună sînt în stare să depăşească fiecare problemă.

Succesul şi bucuria vieţii vă sînt garantate!

Legăturile şi fondurile medicale

La antrenamentul autosugestiv resumat e vorba de o autosugestie (auto provocată)şi o influenţă intenţionat exercitat pe sistemul nervos vegetativ, care „în mod normal” nu e supus conştientului nostru. Sistemul nervos vegetativ coordonează automat fără ca noi să ne ocupăm şi să ne gîndim la asta, pentru o respiraţie regulată, bătaia inimi, tensiunea şi circuitul sanguin, digerarea şi secretarea, funcţiunile sexuale şi încordarea potrivită a musculaturi ca să fim şi să rămînem capabil să acţionăm.

Din această listă deja putem recunoaşte, că dirijarea cu greşeli a acestor funcţiuni ca de exemplu prin înpovărarea mediului înconjurător sau stres, este motivul pentru nenumărate înbolnăvir din ziua de azi.

Simpaticusu şi parasimpaticusu

Sistemul nervos vegetativ constă din simpaticus şi din parasimpaticus. Simpaticusul este un nerv a sistemului nostru nervos ramificat prin tot corpu, care are sarcina să ne activeze. La comanda simpaticusului se produce adrenalină în corp. Noi devenim mai trezi, mai activ, la nevoie agresiv. Noi putem să fugim (evadăm) mai repede, tensiunea se ridică, transpirăm mai uşor, pulsul se măreşte şi încordarea musculaturi se măreşte. Respiraţia devine mai adîncă şi puternică.

Noi sîntem acum cu totul pregătit pentru intervenţie, cu totul egal care stimulent a decclanşat activitatea simpaticusului.

Invers parasinpaticul es contraversul (antagonistu) a lui simpaticusului. El e deasemenea în tot corpul ramificat, determină însă producţia a acetilcholinului şi domoleşte prin asta activităţile noastre. Atunci cînd parasimpaticusul începe să lucreze mai activ, devenim mai liniştiţi, înceţi, arterele se lărgesc, tensiunea scade, la fel ca încordarea musculaturi şi pulsul. Respiraţia devine mai rară, în schimb digerarea mai puternică. Acest efect în alternaţie e uşor de înţeles obsevînd natura.

Corpul nostru e un mamifer. Acolo e un animal în căutarea hranei sau la vînat. Trebuie să fie activ, ca să –şi găsească hrana, ca să omoare vînatul şi să mînănce. Cînd sa săturat are nevoie de o pausă de odihnă. Atunci îşi caută un loc sigur de dormit şi digeră. La fel e şi la noi, numai că într-e timp în viaţa societăţii omeneşi arată ceva mai altfel. De această activitate în alternaţie depinde, dacă sîntem sănătoşi şi activ, bolnavi şi moleşiţi sau foarte nervoşi.

Panoul de comandă creierul

Cînd vrem să privim antrementul autogen din partea medicală atunci trebuie să aruncăm şi o privire în funcţiile creierului. Starea noastră de a fi treaz e dirijat de formaţio recticularisul în alternaţie cu hipofiza şi cu alte părţi diferite ale creierului. Dr. J. H. Schultz descoperise deja, că respiraţia devine mai lentă cînd inchidem ochii. Pentru asta însă devine auzul nostru mai puternic, ca să ne dea mai multă siguranţă în întuneric.

În starea trează a omului se măsoară aşa numită frecvenţă a undei beta (cu EEG electroencefalogramu, un aparat pentru înregistrat undelor electrice a creierului). Atunci omul e treaz, treaz.

Imediat cum închidem ochi şi începem cu antrenamentul autosugestiv se schimbă frecvenţa creierului.

Apare frecvenţa somnului (model pe EEG caracteristic a frecvenţei înainte de a adormi) şi atunci apare domeniul a undelor alfa. Prin antrenamentul autogen se transmite corpului o odihnă echilibrată a unui sugar. Aici se vorbeşte de o regresiune controlată (să se reîntoarcă într-o stare de dinînainte). Cu asta antrenamentul autogen întămpină necesităţiile a multor oameni din zilele noastre, care nu au trăit dragoste suficientă în copilărie şi în educaţia lor, avînd nevoie de o recuperare în acest sens. Antrenamentul autogen amortizează afectele şi vă lasă să cîştigaţi o distanţă interioară pentru pretenţiile care le pune lumea exterioară.

Simţurile pentru propriul corp creşte din nou, stimulările din exterior sînt amortizate şi cu un grad în scădere de a fi treaz creierul mare poate să relaxeze. Creierul defapt nu se linişteşte de la sine, doar prin reducerea stimulărilor din exterior. În mod special exerciţiul greului amortizează prin influenţa asupra formaţio recticularisu asupra persoanei care exersează.

Reîntoarcerea: braţele încordate, respirare adîncă, deschideţi ochi! dă formaţio recticularisului deasemenea impulsuri care măreşte activitatea şi-l aduce iar în starea trează.

În nenumerate testuri din studiile ştiinţelor făcute dealungul a zecilor de ani au demonstrat că sîntem mai creativ într-o stare cînd se află creierul pe unde alfa decît pe undele beta. Aşa e plin de înţeles să plănuim un project sau o muncă într-o linişte meditativă că de exemplu în antrenamentul autogen, ca după acea să realizăm planurile. Antrenamentul autosugestiv ne dă posibilitatea să introducem conştient frecvenţa creierului creativ! Şi psichocibernetica pînă în urmă nu e altceva decît să visăm conştient cu un ţel şi activ! În loc să adormim şi să lăsăm visurile voiei întămplării influenţează aceste metode direct visurile noastre. Astfel putem să ne realizăm conştient dorinţele noastre!

În visurile active a nopţiilor se găseşte creierul nostru în domeniul frecvenţei a undei Theta, sau mai adînc, în undele delta.

La cercetările în institutul meu, au rezultat că la oameni care fac regulat antrenamentul autogen, psichocibernetica, meditaţii şi antrenamentul energetic, au chiar şi la miezul zilei cînd sînt treşi în totalitate mai des unde theta şi delta! Asta pur şi simplu înseamnă că sîntem într-o stare cerativă treşi în care cei mai mulţi oameni netrenaţi sînt doar cînd dorm. trăiesc în somn şi asta de multe ori fără să-şi amintească şi fără posibilitate de control.

Cu astfel de legături nu mai e pe de parte un miracol, că oameni cu un astfel de antrenament au mai mult succes ca ceilalţi. Veţi vedea că şi dumneavoastră aveţi în curînd alte idei ca înainte. Curînd veţi putea simţii şi dumneavoastră aceste legături şi să le folosiţi intenţionat, ca să vă realizaţi visele.

Visele dumneavoastră nu pot fi mare destul! Aveţi curajul pentru idei măreţe şi fapte mari! Aruncaţi îndoiala şi hotărăţi chiar acum, de acum să fiţi cu succes! Fără doar şi poate! Afirmaţii potrivite pentru asta sînt:

Eu sînt fericit, înstărit şi cu succes!
Eu sînt o femeie minunată şi atractivă!
Eu sînt un bărbat minunat, dinamic!
Eu îmi ajung ţelul!

Gîndiţivă-ţi să aveţi în legătură cu asta un ţel clar definit!

Numai ţeluri clare pot fi aşuns! altfel o să fiţi nemulţumiţi cu rezultatul cînd telurile pe care vreţi să le ajungeţi sînt neclare.

Schema arată ambele feluri cum reacţionează sistemul nervos vegetativ pe situaţii emoţionale. Pe dreapta sint redate simtomele care se pot dezvolta, cînd respingerea impulsurilor agresive (luptă sau fugă) se blochează ; în stînga apar simtomele, care se dezvoltă, cînd tendinţa dependenţei, căutarea de ajutor sînt blocate.

O privire schematică în ansamblu a creierului şi a unor demersuri funcţionale ale lui

Percepţiile senzoriale din tot corpul trec peste măduva a coloanei vertebrală (1) la formaţio reticularis (2), care printre altele decide de starea de a fi treaz. Ea dă impulsul dacă ne trezim sau să dormim, dacă trebuie să ne mişcăm sau nu, la creierul mic (6). Aici impulsurile senzoriale trec la hypo talamusu (3) şi la talamus(4) Aici ele sînt verificaţi după senzaţie.

Hipofiza (5) este un mechanism de reglare important în creierul nostru. Ea influenţează în totalitate nivelul nostru de hormoni şi cu asta ( creşterea, sexualitatea, funcţiunile tiroidei, şi a glandeisuprarenală). O parte din impulsurile senzoriale primesc răspunsul direct de la formaţio reticularis (instinctiv) (9) sau după verificare în creierul mare (7) prin gînduri conştiente ( hotărări) (8). Aceste hotărări (8) trec iar înapoi la formaţio reticularis (2) sau direct în corp (10).

Reacţii adverse organice şi însemnarea lor

La antrenamentul autogen în general e vorba de o schimbare organică (procese cibernetice) .care sînt direct şi din adins declaşate. Reacţiile de relaxare care de desfăşoară aici nu se produce simultan ( relaxare = descărcarea energiei puse la dispoziţie! care a fost acumulat şi blocat, dar nu a fost folosit). Astfel apar reacţiile adverse cunoscute. Deşi am vorbit deja într-o altă parte despre reacţiile adverse, doresc să revin aici asupra lor. Mai ales la reacţiile adverse putem vedea clar, că aici lucrăm foarte rea cu energie! Noi folosim energie (puterea gîndiiri), ca să eliberăm energie bărsată sau pusă la dispoziţie. Adică cu antrenamentul autogen noi lucrăm cu stţri de încordare sau relaxare a corpului nostru. Despre somatisare vorbim, atunci cînd energia sentimentelor şi gîndurile noastre vin în expresie la nivelul corpului. Indată ce noi avem grijă de o relaxare periodic readusă se eliberează aceste blocări a acumulărilor de energie.

Asta duce la apariţia a cunoscutelor reacţii fizice şi psihice chiar şi cu alte technici de relaxare şi psihoterapi, apariţia spontană a guturaiului, strănutatul, sunatul în urechi, greaţa, crampe într-un anumit muşchi tremuratul a unui muşchi şi aşa mai departe. Toate aceste reacţii pot apare spontan şi în cele mai multe cazuri au dispărut cu reîntoarcerea.

Faceviţi conştient: Toate acest simtome sînt soar de natură trecătoare, şi sînt un semn foarte positiv! Sînt dovada simţită, că procese de viaţă sînt puşi iar în mişcare. Energia ce se eliberează iar vă stă la dispoziţie! Exact asta e motivul pentru bucuria vieţii ridicate şi ridicarea a capacităţii a productivităţi dumneavoastre!

În această legătură se vorbeşte despre eliberarea a engramelor. Prin asta de obicei se înţelege întămplări înregistrate în subconştient din trecut de obicei într-un efect a şocului, de exemplu într-o experienţă în legătură cu un accident, o operaţie sau şoc Energia acumulată şi blocată în modul şi felul acesta în subconştientul nostru e imens de amplu! În măsura, cum o eliberăm prin antrenamentul autogenmai tîrziu o dirijăm prin psihocibernetica conştient şi învăţăm s-o folosim, ne simţim dintr-o dată mai proaspăt, cu adevărat întineriţi şi din nou înviat cum de mult nu ne-am simţit! Întocmai asta sînt experienţele cele mai frumoase a antrenamentului autogen şi în psihocibernetică!

Aici putem să ne privim singuri şi să observăm cum puterea disponibilă personală şi echilibrul psihic creşte continu.

Măsuri de sprijin

Înaintede a începe cu cursul de bază, doresc să mai atenţionez, că la fecare lucru cu sistemul nostru de nervi se mută energie. Impulsuri nevrale în realitate sînt energi. Pentru ca să fie transportată această energie trebuie să fie un sistem adecvat conductor. Funcţia ireproşabilă a sistemului nostru nervos depinde în desăvărşire de o alimentare îndestulată cu aşa numiţii vitamine neurotrope a complexului B. Deosebit de însemnate sînt vitaminele B1, B6 şi B12. La cercetările din ultimi ani am putut să observăm în institutul Kyborg de-a lungul ultimilor ani că oameni cu probleme nevralgice şi probleme psihosomatice aveau un deficit a acestor 3 Vitamin. E un deficit în alimentaţia de azi a acestor Vitamine, deoarece aproape toate fructele sînt recoltate necoapte.

Din această cauză recomand participanţiilor din seminarele mele deja de ani, să ia o dosă mare a complexului de vitamine B în timpul a cîtor-va săptămîni a antrenamentului. Şi des obţineau participanţii mei cu asta un succes străbător mai ales atunci, cînd succesele antrenamentului începeau să stagneze.

Complexul vitaminei B cu o dosare de 50 mg B1 , 100 mg B6 şi 20mcg B12 pe zi face ca sistemul nervos al dumneavoastre să fie mai cu efect! Cu asta aveţi la antrenamentul autogen şi la psihocibernetică rezultate mai bune! Efectele reversibile dăunătoare nu există la această dosare prin demonstrare!

Indicaţiile oficiale în privinţa necesarului de vitamine sînt aşa de înalte ca să fie suficiente să nu ne înbolnăvim. Cînd tebuie să depunem un efort, avem nevoie de mai multe vitamine. La valoarea a produsele de cumpărat să fiţi atenţi dacă în daza de zi e o cantitate de ca. 100 mg a vitaminei B1. La a acest product mă ţin de prescripţia a putătorului premiului Nobel american Linus Pauling. Astfel am preparat un amestec de vitamine. În afară de asta lipseşte de obicei în adausurile alimentare vitamina B3, care e foarte importantă pentru reducerea substanţelor nocive din corp. Toată familia mea ia regulat aceste adausuri de vitamine. Copii mei mai mari spun toţi că cu asta reuşesc să fie mai atenţi la scoală şi învaţă mai uşor. Obiceiul prost să mînănci prea mult, stă cîteodată în legătură cu lipsa de vitamine că omul mănîncă instinctiv tot mei departe, pentru că îi lipsesc vitaminele şi că alimentaţia conţine prea puţine. De exemplu interesul pentru ciocolată se reduce însemnat cînd sînt destule vitamine B.

Cursul de bază a antrenamentului autogen

Ţinuta fizică

Ca să putem exersa pretutinden şi oricînd antrenamentul augen, folosim 3 ţinutri diferite.

Ari trebuii să să-l executaţi în aceste 3 ţinuturi în alternaţie cele 3 exersări în dealungul zilei, ca să puteţi folosi şi mai tîrziu după situaşie oare care poziţie din ţinută.

 • Ţinuta stînd în şezut: Aşezaţi-vă pe un taburet sau scaun. Lăsaţi umeri să atărne lejer, antebraţul şi mîinile le aşezaţi foarte lejer pe picior, genunchi sînt îndoiţi într-un unchi drept şi acum lăsaţi coloana vertebrală să se scufunde în ea.

Vă puteţi aşeza şi într-un fotoliu cu spătieră înaltă, unde sprijiniţi capul. Coloana vertebrală ari trebui să fie dreaptă. Braţele stau leşer sprijinite pe braţele fotoliului. Capul va fi ţinut de coloana vertebrală şi nu cade în faţă, tot corpul se susţine singur.

Posiţia de culcat: Culcaţi-ă-ţi lejer pe un aşternut, şezlong sau pătură, braţele se odihnesc latereal întinse lîngă corp, palmele întoarse în sus, picioarele apropiate una lîngă alta, şi vîrfurile degetelor cad uşor afară.

Posiţia visitiului pe care a recomadat la timpul lui Dr. Schulz nu mă convinge. De regulă oameni lasă să atîrne capul, în momentul în care apare o relaxare adîncă, asta poate să producă încordări în ceafă.

Şi în afară de asta energia nu circulă cum trebuie în coloana vertebrală.

Exerciţiul anticipat, vizualizarea punctului

Exerciţiul anticipat înainte de antrenamentul autogen şi reîntoarcerea din relaxarea adîncă după sfîrşit sînt întodeauna la fel, de acea sînt aici înaintea exerciţiilor explicate.

Sensul exerciţiului anticipat este, să liniştim gîndurile şi sentimentele Orientaäi vederea asupra unui punct oarecare. Concentraţi-vă asupra acestui punct. Adunaţi vă-ţi mulţimea gîndurilor daor în acest punct. Închideţi acum ochi şi oreintaţi atenţia asupra respiraţiei.

Lăsaţi să curgă respiraţia dumneavoastră să curgă foarte liniştit, nu schimbaţi sau influenţaţi nimic, lăsaţi-l doar să curgă liniştit. Închipuiţi-vă că inspiraţi doar linişte şi relaxare, şi cu expiraţia curge toată încordarea din înauntru înspre afară şi se prelinge în podeaua de sub dumneavoastră. Vă rog în programul de exersare folosiţi doar formulările determinate care sau adeverit de deceni.

Reîntoarcerea

După ce aţi executat antrenamentul autogen, este nevoie, să reîntoarceţi efectul ( în afară de înaintea somnului). Din cauza exerciţiului vă aflaţi într-o stare foarte degajată, armonioasă, în care corpul şi mintea savurează relaxarea. În această stare de exemplu să nu conduceţi o maşină.

Prin formula:

„Braţele tari, respiraţie adîncă ochi deschişi!

Îndreptaţi atenţia total conştient spre exterior. Atunci sînteţi din nou treaz şi capabil pentru muncă!

Exerciţiul greului

Propoziţia de fond: Braţul drept e foarte greu!

Această propoziţie de fond provoacă, ca sistem nostru vegetativ să relaxeze musculatura din braţul nostru din ce cauză apare sensaţia greului.

Stîngaşi vor folosi propoziţia: „Braţul stîng e foarte greu.” Pentru că sistemul nervos vegetativ comandă mai departe starea dorită a relaxării a unui părţi a corpului (aici braţul drept sau stîng) la toată musculatura a corpului astfel comanda la un braţi duce repede la o generalizare: Toată musculatura a corpului intră într-o stare binefăcătoare a relaxării. Executaţi acest exerciţiu cel puţin de 3 ori zilnic.

Imediat cum simţiţi clar acest efect a greului folosiţi propoziţia:

Ambele braţe sînt foarte grei!

Prin asta acceleraţi şi profundaţi efectul.

După închieria acestui exerciţiu treceţi notiţele despre experienţa dumneavoastră în lista de control. Vă rog certificaţi zilnic cu semnătura executarea exerciţiului. Fiecare autocertificare duce spre mai multă autoîncredere şi mai autosiguranţă!

Dacă la început aveţi greutate cu simţirea greului, atunci vă închipuiţi vă rog, că la fiecare braţi atîrnă o geantă grea şi trage braţul dumneavoastră în jos.

Dacă doriţi să lucraţi deja de la început cu o afirmaţie, introduceţi afirmaţia înaintea reîntoarceri.

Decurgerea exerciţiului arată astfel:

 1. Vizualizarea punctului şi lăsarea curgerea respiraţiei.
 2. Sînt în totalitate liniştit (odată)
 3. Braţul drept (stîng) e foarte greu (de şase ori)
 4. Sînt în totalitate liniştit (odată)
 5. Afirmaţia dumneavoastră, de exemplu: „Antrenamentul autogen îmi reuşeşte foarte uşor” (cel puţijn de şase ori şi repetat pînă de treizeci de ori)
 6. Reîntoarcerea: Braţele tari, respirat adînc, ochi deschişi!
 7. Complectaţi lista de autocontrol şi semnaţi!

Lista de control

Săptămîna 1-a a exerciţiilor

Din data de _________________pînă la __________

Ziua Observaţii Semnătura
1

Afirmaţia:

Ai făcut AA-ul, zilnic îţi surăde soarele!

Exerciţiul căldurii

Propoziţia de fond: Braţul drept (stîng) e inundat de căldură!

Pentru învăţat vă rog să vă concentraţi mereu asupra braţului dominant (dreptul sau stîngul). Cum stăpăniţi exerciţiul călduri siguri, şi vă rog abia atunci, treceţi la formula:

Ambele braţe sînt inundate de căldură!

Propaziţia a exerciţiului de căltură duce la o relaxare, şi asta înseamnă, o dilatare a vaselor sanguine. În felul acesta părţile exterioare a corpului devin mai bine inundate cu sînge, şi asta duce la sensaţia binefăcătoare a călduri. Măsurări exacte au rezultat, că temperature suprafeţei a corpului creşte pînă la 1 grad C pe cînd temperatura interioară a corpului în acelaşi timp scade.

Astfel irigarea mai bună a corpului cu sînge duce la o echilibrare a temperaturi, însă nu ridică întreaga temperatură o corpului ca să fie demonstrată. Dacă la început aveţi probleme ca să simţiţi căldura, închipuiţivă-ţi că braţul se încălzeşte plăcut pe un calorifer sau la soare.

Puteţi să folosiţi ca mînă de ajutor o sticlă de încălzit. Dar folosiţi acest ajutor de nevoie, doar cînd încă nu simţiţi nimic după o săptămînă.

Decurgerea exerciţiului pînă la exerciţiul călduri:

 1. Vizualizarea punctului şi lăsarea curgerea respiraţiei.
 2. Sînt în totalitate liniştit (odată)
 3. Braţul drept (stîng) e foarte greu (de şase ori)
 4. Sînt în totalitate liniştit (odată)
 5. Braţul drept (stîng) e inundat de căldură! (de şase ori)
 6. Sînt în totalitate liniştit (odată)
 7. Afirmaţia dumneavoastră, de exemplu: (cel puţin de şase ori şi repetat pînă de treizeci de ori)
 8. Reîntoarcerea: Braţele tari, respirat adînc, ochi deschişi!
 9. Complectaţi lista de autocontrol şi semnaţi!

Lista de control

Săptămîna a-2-a a exerciţiilor

Din data de _________________pînă la __________

Ziua Observaţii Semnătura
1

Afirmaţia:

Acolo unde dirijez atenţia, acolo curge energia mea!

Exerciţiul respiraţiei

Propoziţia de fond:respiraţie liniştită şi uniformă!

Fiecare om poate să supraveţuiască fără prea mare antrenament 4 săptămîni fără hrană, însă numai o săptămînă fără apă şi doar cîteva minute fără aer! Poate asta vă clarifică cîtă inportanţă mare are respraţia pentru viaţă!

Din biologie stim, că frecvenţa respiraţiei şi longitudinea vieţii sînt strîns legate. Animale care rspiră repede aul la fel ca oameni repeziţi şi repede respirînd o longitudinitate mai scurtă decît animalele sau oameni liniştiţi şi cu respiraţie adîncă. Motivul e acolo de căutat, că procesele de respiraţii repezi şi puternice solicită şi uzează mai puternic organismul respectiv.

Copii au o respiraţie natural adecvată la situaţia vieţii respective. Frica, stres şi sentimente sublimate duc l devieri în procesul de respiraţie.

Frica nesiguranţa, complexul de inferioritate agresiunile şi porunci continue de din afară duc acolo, că oameni consternaţi respiră mai mult în partea de sus a pieptului, în loc să respire în adîncul abdomenului. Asta de fapt simbolizează întodeauna sensaţia „ să trebuiască să te umfli”. O astfel de comportare arată leşinul faţă de lumea exterioară. Are originea în aceaşi reacţie ca acea care am explicat mai înainte a ridicării blănii din ceafă la animale.

Antrenamentul autogen duce înapoi la un procez de respiraţie natural, relaxat şi o respiraţie liniştită echilibrată duce automat la o întălnire armonică echilibrată cu lumea înconjurătoare! Sari putea ca să aveţi greutăţi cu exerciţiul de respiraţie, atunci ajută închipuirea , că staţi pe malul mării şi observaţi cum valurile vin şi se duc încet şi uniform.

Decurgerea Exerciţiului Pînă la exerciţiul respiraţiei

 1. Vizualizarea punctului şi lăsarea curgerea respiraţiei.
 2. Sînt în totalitate liniştit (odată)
 3. Braţul drept (stîng) e foarte greu (de şase ori)
 4. Sînt în totalitate liniştit (odată)
 5. Braţul drept (stîng) e inundat de căldură! (de şase ori)
 6. Sînt în totalitate liniştit (odată)
 7. Respiraţie linişită şi uniformă. (de şase ori)
 8. Sînt în totalitate liniştit (odată)
 9. Sînt în totalitate liniştit (odată)
 10. Afirmaţia dumneavoastră, de exemplu:

(cel puţin de şase ori şi repetat pînă de treizeci de ori)

 1. Reîntoarcerea: Braţele tari, respirat adînc, ochi deschişi!
 2. Complectaţi lista de autocontrol şi semnaţi!

Expresia „Mă respiră” duce acolo, ca să cîştigaţi din nou încrederea în decurgerea normală şi inconştientă a procesului a corpului dumneavoastră

Lista de control

Săptămîna a-a-3 a exerciţiilor

Din data de _________________pînă la __________

Ziua Observaţii Semnătura
1

Afirmaţia:

Savurezi viaţa în armonie!

Exerciţiul inimi

Propoziţia de fond: Inima mea bate liniştită şi regulat.

Pentru primu lucru facemi-ţi funcţia inimi conştient. Dacă este să aveţi greutţăi să observat funcţia inimi lăsaţi atenţia să treacă prin tot corpul.

Kundalini (Energiea de bază) [DIE KUNDALINI (BASIS-ENERGIE) ]

Într-e glandele şi alte organe din corpul nostru există mereu un efect în alternaţie, mijlocit prin impulsuri nervoase şi hormonii din circuitul sanguin. La fel este şi cu chakrele. Puterea chakrelor se lasă uşor testat cu diagnosa reflexiei musculare.

Prin exerciţii definite de respiraţie putem să adăugăm energie nouă unei chakre.

Din observaţii ştimi că în abdomen în partea de jos a coccisului se află centrul interior a primului chakra. În acest centru se află în continu o concentraţie energetică. Fără aceasta omu e mort.

Această energie este numit ca „şarpe dormind” Kundalini. Prin antrenamentul energetic activăm intenţionat această energie. Imediat cum o anumită cantitate de energie este depăşită sau se se produce un deficit, de exemplu prin reţinerea a aerului de respirat, se mişcă această energie şi poate să se ridice dealungung coloanei vertebrale pînă în centrul capului asemenea unui impuls fierbinte luminînd strălucitor. Aceasta se percepe ca un curent fierbinte pe spate.

Şi în domenile separate a chakrelor poate să se ajungă la impulsuri spontane de căldură.

În drumul spre sus Kundalini străbate 3 ecluze sau ventile, Bandhalele. Prima este Mulabandha, ea se află c-am la înălţimea taliei şi regulează energia din primele 3 chakre. De exemplu un om sexual crispat sau care are des constipaţie, îi e frică dă dea drumu, atunci Mulabandha blochează curgerea energiei înspre chakrele superioare. Urmările sînt dureri continue de spate şi în regiunea inferioară a bazinului.

Cele 3 Bandhas reglează funcţia impulsurilor nevrale în măduva coloanei vertebrale, fluctuaţia lichidului spinal.

 1. Mulabandha regulează energia celor 3 chakre inferioare, mai ales trecerea energiei a celor 2 chakre în a 3 a. Ea e activată prin retragerea şi încordarea a anusului şi organelor sexuale.
 2. Uddiyana Bandha (ecluza diafragmei) activează energia ridicîndu-se din a 3 a chakră pînă la a 5 a. Ea se activează printr-o retragere puternică a diafragmei în interior şi în sus.
 3. jalandhara Bandha se află în ceafă şi reglează trecerea energiei din Chakra a 5 a în a 6 aşi a 7 a. Ea e aktivată prin întinderea cefei şi în acelaşi timp se încordează musculatura gîtului şi a cefei, iar bărbia se trage spre gît.
 4. Mahabanda ecluza mare, este cînd sînt activate toate 3 ecluze deodată în energytraining sau în tandra în exerciţii pentru avansaţi. Ea e activată prin încordarea a întregului corp de la anus pînă la ceafă.

 

Atunci curge energia Kundalini din centrul bazal pînă în cap şi se întămplă.

Ca să ajungem la o conştiinţă lărgită sau o iluminare este nevoie ca prin exerciţii corespunzătoare şi o ţinere spirituală potrivită să se activeze întodeauna în acelaşi timp chakrele de jos şi de sus ca de exemplu: 1 – 4 – 7, sau 2 – 4 – 6, sau 1 – 3 – 5 sau 1 – 5 – 7.

În această carte sînt descrise exerciţii a antrenamentului energetic care sînt pregătirea şi baza pentru o adevărată înţelegere şi o recepţie intuitivă de cea ce e cu adevărat energie. Dacă asta sa întămplat odată, primiţi un simţi pentru structura spaţiului, timp şi curgerea energiei prin ele.

Aşa puteţi învăţa prin antrenamentul energeticsă luaţi exact intenţionat influenţă în propria voastră viaţă şi mediul dumneavoastră înconjurător. Prin asta ajungeţi la un cu totul nou fel de recepţie reală analitică.

Cu asta începe cu cel ce exersează o viaţă plină de emoţii, de recunoaştere interesante şi descoperiri.

Pe lîngă asta mai obţinemi prin antrenamentul energetic o înţelegere cu totul nou pentru natură, problemele şi capacităţile a altor persoane. Puteţi învăţa să ajutaţi alţi oameni cu sfaturi şi fapte.

Noua capacitate de apreciere vă va apăra pe de altă parte de surprise neplăcute cu oameni străini, pentru că intuitiv ştiţi foarte exact cu cine aveţi deaface şi ce intenţii au alţi oameni. Cînd activămi a 5 a chakră „ne uitămi în inima a altori oameni” cum a făcut-o Isus sau cum o poate face fiecare maistru spiritual.

Aceste legături nu sînt neapărat nevoie să se cunoască pentru practicarea antrenamentului energetic. Dar pentru acela care vrea să se preocupe cu tainele spirituale ale vieţii, poate chiar cu ţelul să ajungă la o stare de iluminare, acela ari trebui să studieze învăţătura chakrelor

Exerciţiile de antrenament pentru a 7 a săptămînă.

Exerciţii pentru reglarea metabolismului şi a relaxări.

Efectul

O relaxare profundă e de mare însemnare pentru sănătatea fizică şi psichică.

Următoarele exerciţii reduc tensiunea nervoasă şi aduc cele 3 chakre în echilibru. În mod special a 5 a chakră e stimulată. Efectul positiv e obţinut prin stimularea glandelor şi de deosbitul efect a technici de respiraţie „Pranayama” Aşadar aici influenţămi mechanismul de reglare a chakrelor inferioare, dar mai puţin ca în a 2 şi a 4 săptămînă.

57) Te aşezi pe călcîie, înpreunezi mîinile cu braţele întinse orizontal spre pămînt (57 a). Înspiri, reţi respiraţia şi ridici braţele pînă ce sînt vertical deasupra capului. Execuţi cu respiraţia reţinută mişcări de pompare. Pentru să respir opreşti mişcările, duci în orizontală mîinile exspir adînc aspir din nou, reţi răsuflarea ridici mîinile şi pompezi din nou atît de mult cît poţi. Exerciţiu se execută circa 3 minute.

Acest exerciţiu antrenează glanda tiroidă, reglează enzimele şi cu asta metabolismul şi activează lotusul inimi.

58)Te culci pe spate, înpreunezi mîinile în ceafă sub începutul părului. Ridici piciorul stîng drept întins ca. 60 cm, respir în această poză ca. 1 – 3 minute. liniştit şi adînc.

În urmă mai aspir o dată, reţii respiraţia fixes al 3 – lea ochi, cobor încet piciorul întins şi exspir şi relaxesi. Acest exerciţiu activează centrul ombilical, stimulează digerarea şi cauzează simţuri intensive.

59) Te aşezi lejer închis nara dreaptă cu degetul mare drept şi respir adînc şi liniştit prin nara stîngă, 1 -3 minute. După acea închis nara dreaptă şi respir 1 – 3 minute. După acea schimb mereu degetele şi aspir pe stînga şi expir pe dreapta. După acea faci respiraţia focului pe nara stîngă şi apoi pe nara dreaptă.

La sfîrşit expir şi aspir adînc prin ambele nări, fixes al 3 – lea ochi, relaxezi.

Pranayama deschide plămînii, stimulează coordonarea a ambelor jumătăţi cerebrale, activează hipofiza şi cauzează o regulare a întregului nivel de enzime şi hormoni.

17) Te culci întins pe spate. Întinde picioarele, braţele şi capul ca în poză, picioarele sînt ţinute ca. 20 cm de podea, fixează cu privirea degetele de la picioare, faci 1 – 3 minute respiraţia de foc, după acea aspir adînc, expir, laşi plămînii goi faci Mulabandha, concentrarea e fixată pe al 3-lea ochi. Cînd nu mai poţi te culci şi după acea respiri din nou. Lasă puterea să-şi facă efectul. Acest exerciţiu stimulează voinţa ta, puterea ta de a te impune, digerarea,ca şi observarea şi înţelegerea realităţi din jur.

60) Stai culcat pe spate, tragi genunchi la piept, îi cuprins cu braţe şi faci cu capul ridicat 1 – 3 minute respiraţie de foc.

Acest exerciţiu activează glanda tiroidală şi funcţiunile de secreţie.

61) Imediat după exerciţiu 60 te ridici în şezut, întinzi picioarele în faţă, genunchi sînt apăsaţi şi degetul mare de la picioare se prinde într-e degetul arătător şi degetul mare cu care se apasă tare unchia de pe degetul piciorului. Te apleci cît poţi de adînc în faţă, cu capul într-e genunchi, şi după posibilitate coatele ating podeaua. 1 – 3 minute se respiră adînc şi liniştit, după acea să se relaxese culcat pe spate.

Acest exerciţiu pune în eficacitate activitatea enzimică a tiroidei din exerciţiul Nr. 60 , întinde işiasul şi coloana vertebrală. Presiuna din apăsatul pe degetele picioarelor activează hipofiza.

Poziţia este acea ca în exerciţiu 42 de pe pagina 55, poza din stînga. Technica de respiraţie e alta şi posiţia degetelor este alta, vezi poza de sus.

62) Aşeazăte culcat pe spate, picioarele rămîn de data asta pe podea, capul şi umeri se ridică braţele se întind orizontal în faţă. Concentraţia se îndreaptă pe al 3 – lea ochi şi după acea se relaxează. O relaxarea totală de o durată de 5 – 10 minunte şi adîncă pe spate şi acoperit.

Acest exerciţiu deasemenea activează tiroida şi hipofiza. De această relaxare este neapărat nevoie ca să se distribuie hormonii vîrsaţi în corp să ajungă şi să-şi facă efectul.

Meditaţia vindecări

63) Să se aşeze în asana lotusului sau jumătate de lotus, umeri atîrnă relaxaţi, se ia mîinile înaintea pieptului şi se aşează mîna dreaptă în mîna stîngă. Interiorul mîinilor arată spre tine. Degetul mare drept e aşezat crucit peste degetul mare stîng, mîinile sînt ţinuţi foarte lejer. Mîinile arată un pic oblig în sus îndepărtate de corp. Ochi sînt aproape închiş

Respir adînc şi dintr-o răsuflare se cîntă următoarea mantra.

Ra ma da sa sa see so hang
Se pronunţă astfel [Ra ma da sa sa sei so hang].
Ra este energia soarelui
ma este energia luni
aceste 2 silabe exprimă recunoaşterea energiei.
sa este energia Kundalini
see exprimă ca energia să se pună în mişcare.
so să vină la tine şi
hang ca să ajungă şi să se prindă.
Să se cînte hang cu vîrful limbi apăsat în interior jos din spate la dinţi.

Durata de cîntat puternic e de 11 minute lungit pînă la 31 de minute.

 

Efectul :

Această meditaţie lucrează pe nivelele chakrelor 4 – 6 şi activează îndeoseb Vayu Siddhi-ul, energia mentală a aerului ( a 5 a chakra) Te va întări şi te face mai înţelegătoare şi largă de inimă.

Conştiinţa ta se lărgeşte. Devi mai atent şi mai receptiv.

Multe deranjări şi simtome de boală pot fi recunoscute şi înfrînte.

Sensul este acesta: „ Găseşteţi meşterul în dumnezeu”

 

Brahma Shariya Meditaţia

64) Rămîi în lotus, ţine antebraţu orizontal, umeri atîrnă lejer, palma est întoarsă în sus deschis, bărbaţii fac cu mîna dreaptă mudra shuni, degetul mare atinge degetul de mijloc şi cu mîna stîngă mudra ravi, degetul mare atinge degetul inelar.

Femeile le fac invers.

Ochi sînt aproape închişi şi se uită pe vîrful nasului sau închis ochi ca să te concentres pe al 3-lea ochi. Respir liniştit şi regulat. După 11 minute respir foarte adînc, toată concentraţie e pe al 3 – lea ochi sau pe creştetu capului, pumni strînşi foarte tare, Mulabandha, se reţine un minut respiraţia expirat şi după asta se relaxează cu totul, dacă se doreşte culcat pe spate.

În faza de relaxare se meditează spre dumnezeu, spre relaţia ta cu atotputernicu şi conştiinţa dumneavoastră.

Efectul.

Această meditaţie balansează ambele părşi celebrale să vină în echilibru, şi întăreşte legătura dintr-e tine şi eul tău superior.

Îţi dă putere, liniştea, mulţumirea sufletească şi simţire de bine. Se face o legătură într-e chakra a 4 –a, lotusul inimi în sus către chakrele 6 – 7.

ZEN

Această carte o dedic

maistrului meu

Roshi Tetsuo Nagaya

care mi-a arătat despre ce e vorba dintr-o mişcare de mînă

Deja foarte curînd veţi lua hotărări

la care înainte mai că nu vaţi gîndit

şi întru-n mond pînă dato necunoscut

cu succes în a face al dumneavoastră

Aceasta este sensul!

 

Fiecare tabu e o indicaţie care  merită

să depăşeşt graniţa

care alţi au tras după ei!

Tabuurile sînt grăniţi în conştiinţa noastră

şi au doar ca provocaţie

de depăşire

rostul şi sensul lor!

Focus on Zen!

zicea ziaristul

Numai spre!

zîmbea maistru.

Tu nu vei reuşi nimic!

Zen

este explicaţia pentru tot

pentru că Zen nu explică nimic!

Toată viaţa este aparenţă

ZEN înseamnă a fi

Zen este

Puterea

e bazat pe liniştea a fii – u lui

care e supus a veşnicei schimbări

şi întodeauna doar numai

rămîne ea singură.

Eu cred desigur,

că noi ne vom întălni cîndva,

în această sau cealaltă viaţă.

Atunci creşte din a noastră urnire

un belşug continu

un noroc continu

pentru Hisako Matsubara

Hara venea la Ki:

Maistre,

învaţă-mă despre ZEN!

Aşa că mă numeşti maistru

şi totuşi eşti semen mie,

cum aşi putea să vreau să te învăţi!

Ştiu doar,

că fiecare e propriul lui maistru

din proprie îndurare şi perfecţiune!

Uite!

Eu îţi aduc o lumină!

O scîntăie în întuneric!

Ea să-ţi lumineze templul

şi ea va străbate toată lumea!

Recunoscător  maistru a luat scîntăia şi hrănit-o

pentru că ştia,

că o lumină poate s aprindă cu miile.

Şi uite devenise lumină!

ZEN

Nejudecata inclusă

nimicul manifestat

un punct de secţiune serial

într-e pămînt şi cosmos

Mult timp am hrănit un bob mic de orez

însfîrşit creşte

spre întreaga floare a lotusului cu mii de faltur!

Choan

Arta de a fi

în loc da a gîndi

Furtuna porneşte 

liniştea vine

Doar acela e un maistru

acela care numai luptă,

el căştigă fiecar bătălie

fără osteneală.

Atîtea cuvinte

atîta tăcere

atăta nimic!

Viaţa

moartea

În ambele am ajuns

în linişte.

A vedea

a auzi

însfîrşit pricepi.

Am înţeles sensul a

a cea ce nu este.

De acea sînt eu

Fiecare parte

este o parte a unui întreg mai mare

Şi partea cea mai mare

rămîne una.

Recunaoşterea

epuizează în a fi.

Spiritul

mai exsistă şi dincolo a acesteia

Nu anima omul la gîndire

şi înpiedică-l de asta!

Isvorul nimicului

belşugul lumini

belşugul nimicului

Tare ca apa

blînd ca oţelul

noapte sclipindă

linişte bubuindă.

Aşa sufletul meu,

străpungi tu nimicul

sfîrşitul veşnic

ZEN

este basa a tuturor a fi

Este întunericul

care naşte lumina!

Să mă învîţi singuri

cu toate însuşirile mele

era din copilărie intenţia mea.

Eu sînt o parte a acelei puteri

care continu reuşeste din nou.

Eu sînt!

şi doar asta singur

e motiv destul

de a fi fericit!

Îmvaţă,

şi tu vei ştii!

Acţionează,

şi tu vei înţelege!

Deschide-te,

şi puterea te va ajunge.

iubeşte,

şi tu vei fi iluminat!

A şti e mintea

Mintea e mărginită

A fi e fără graniţă

Fără graniţă e a fi

Hotărări slujesc

să defineşti un ţel

sau să ajungem un ţel cunoscut.

Dacă ţelul e satisfăcător,

ari trebui clarificat din înainte!

A vrea ţeluri condiţionate,

care întodeauna au valabilitate

pînă la următorul ţel.

Credinţa mea

mă duce spre calm

asemănător unei plute

înainte pe flufiul vieţii

spre ţărmuri noi

şi insule exotice a fericirii.

Zicala focului

invidea aprinde

ura leagă

şi dragostea

încheie bătălia

Negru şi alb

Noi no să ne dăm niciodată certitudinea,

şi totuşi o să ne întîlnim des

în această şi în altă viaţă.

Noi no să ne dăm niciodată certitudinea,

şi totuşi curge dintr-a noastră mişcare

un continui belşug

continui noroc.

Meditaţie

este metoda potrivită

pentru a străpunge convenţii înţepenite.

fără de a răni

pentru a realiza concepte inovative.

În meditaţie

participanţii îşi află

adevărata lor valoare.

Fără cuvinte

fără tăcere

fără slăbiciune

fără îndurare.

Aşa se clatină scepticul

peste potecă

într-e ştiinţă

şi neştiinţă

pănî ce a ajuns mijlocul în el însuşi

Există un drum!

Există întodeauna un drum!

Există cu siguranţă întodeauna un drum!

Totul

se întămplă întodeauna în adevărata orînduire!

Am obţinut vestea,

pe care tu niciodată ai trimis-o

Astfel permitem,

să nu răspund!

Ai fi tăcut

astfel nu ai fi fost luat

ca adevărat înţelept la cunoştinţă.

De ce trebuia tu să slujeşti plăcerii

şi să mărturiseşti ruşinea ta!

Acum vom fi certaţi ca nebun

şi cu onoare supraîncărcat

pe care nu am meritat!

Prin mită doresc ei

să ne facă lor semen.

Cu cît te aperi mai îndîrîtnic,

cu atît e mai mare răsplata!

pag.63

Cum puteţi să obişnuiţi ZEN

şi totuşi să onoraţi morţii

care nici nu au murit!

Orbirea voastră

v-a fi depăşit doar de hărnicia voastră!

Şi hărnicia voastră va fi chin.

De ce murdăriţi voi lumea

cu cunoştinţele voastre

în loc să zburaţi însfîrşit

cu zei, în care nimen nu crede!

Curăţaţi povara viitorului de pe umerii voştri,

care deja de mult a murit în trecut!

Numai cei liberi ajung stele,

care nu sînt.

Aşa mult sa scris despre ZEN!

Cum se poate scrie

despre nimic!

A fi aici, a zilei tinere

a fost doar un bubuit

nici o ureche să audă,

nici un och să vadă,

şi totuşi am fost eu!

A şi O

Îndrepţi tu privirea ta numai pe aici şi acum

sar putea tu să devi îndîrjit.

Singuratic te simţi tu,

cînd aderia veşniciei nu te mai atinge.

Îţi întorci tu privirea spre veşnicul nimic,

sar putea să-ţi treacă rîsul.

În veşnicie tu înfloreşti,

fără să se mişcă simţurile.

Tu eşti om,

Secţiunea dintr-e zeu şi veşnicie.

Corpul tău e spaţiu şi timp,

Pînzătura nimicului, lumina înţepenită.

Cănd privirea ta părăseşte depărtările,

poţi tu liniştit să rîz

Dumnezeu rîde cu gura ta.

El astfel a creat-o

Foloseşte timpul: trăieşte!

Cuvînt de încheiere

Mult făcut,

puţin ajungi

Mai puţin făcut

mai mult ajungi

Numai făcut nimic!

totul ajungi.

înţelepciune chinezească

„Filozofia,

activitatea gîndirii

este conştiinţa a neştiutului.”

(Sokrates)

GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner